Terug naar Dit zijn de beste redenen voor een VPN op je iPhone of Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit zijn de beste redenen voor een VPN op je iPhone of Mac

Door Redactie iCreate19 augustus 2020 09:133 min. leestijd2

Je hebt vast wel eens gehoord van een VPN. VPN staat voor Virtual Private Network en waarschijnlijk ben je de term al eens tegengekomen op je Apple-apparaat. En als je thuiswerkt, doe je dat waarschijnlijk via een VPN-verbinding. Maar is zo’n VPN alleen voor je werk? Nee hoor!

Het zal je wellicht verbazen wat er je allemaal mee kan doen. We bespreken enkele goede redenen waarom ook jij er goed aan doet een VPN op je Macbook, iPhone of iPad te installeren.

iPhone met VPN

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

1. Vrij internet gebruiken

Normaal gesproken internetten we direct via de servers van de internetprovider (ISP). De provider bepaalt op welke snelheid we internetten en welke websites we mogen zien. Zo blokkeerden providers op last van de rechter in het verleden allerlei sites waar illegale films, software en muziek gedownload kon worden. Daardoor werden sommige pagina’s onbereikbaar. We moedigen het niet aan, maar wie de bemoeienis van zijn of haar provider zat is, kan in principe een VPN gebruiken om de beperkingen van de provider te omzeilen.

2. Je veiligheid verhogen en je identiteit beschermen

De belangrijkste reden om een VPN te gebruiken is het verhogen van je veiligheid. Als we surfen op het internet is al het verkeer kwetsbaar tijdens het transport. Gevoelige informatie kan worden onderschept en gestolen. Wie een VPN gebruikt, zorgt ervoor dat alle gegevens worden beschermd door een speciale codering. De meeste VPN-aanbieders gebruiken een 256-bits codering: dat is de hoogste vorm van versleuteling ter wereld. Je moet er toch niet aan denken dat gevoelige e-mails of zelfs je bankinformatie op straat komt te liggen?

Als we internetten, worden allerlei gegevens over ons verzameld. Big data is het sleutelwoord. Door gegevens te verzamelen en te bundelen, proberen adverteerders reclame weer te geven die past bij jouw profiel. Deze methode is nogal opdringerig. Met een VPN maskeer je je identiteit en is het moeilijker voor bedrijven om je surfgedrag te monitoren. Bij populaire VPN’s is het zelfs onmogelijk gebruikersinformatie bij te houden.

3. Blokkades opheffen

Daarnaast gebruiken veel consumenten een VPN om blokkades op te heffen. Denk bijvoorbeeld aan Netflix en YouTube. Niet alle inhoud kan in Nederland worden bekeken. De Amerikaans versie van Netflix bijvoorbeeld bevat enkele duizenden films en series meer dan de Nederlandse! Door te werken met het buitenlandse IP van een buitenlandse VPN, denken de diensten dat de gebruiker uit een ander land komt en worden de blokkades opgeheven. Daardoor wordt de content ook in Nederland beschikbaar. Het gebruik van een VPN is in Nederland gewoon toegestaan.

Dit artikel is een samenwerking.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

“Als we internetten, worden allerlei gegevens over ons verzameld. Big data is het sleutelwoord. Door gegevens te verzamelen en te bundelen, proberen adverteerders reclame weer te geven die past bij jouw profiel.” 1) Inderdaad, sommigen van ons zitten op Facebook. 2) Ik heb een advertentieprofiel bij Google, onlangs nog bijgewerkt, maar volgens YouTube heb of gebruik ik het niet. Advertenties krijg ik evengoed, maar volgens mijn profiel zou ik geen advertenties moeten zien waarbij adverteerder noch ik baat hebben: ik hèb geen rijbewijs, geen koophuis, geen tuin, geen huisdieren, geen nazaten. En als Appie aan me verdiende, dan had ik… Lees meer »

frankdigitaal
Lezer
frankdigitaal

Ik heb hier toch wel een ander puntje mee. Als ik VPN gebruik die op de browser aanwezig is kan ik b.v. niet meer bij mijn internet bankieren en krijg ik de melding dat ik ben geblokkeerd en eerst op een andere manier kenbaar moet maken dat ik wel de rechtmatige gebruiker ben van de site. Dat krijg ik ook te zien als ik de VPN gebruik van NORTON. Dus voordelen zullen er zeker zijn, maar ook nadelen.