Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Een VPN voor al je Apple-apparaten: waarom dat handig is

Auteur: iCreate
0 reacties
iPhone met VPN


Lees verder na de advertentie

Veel gebruikers van Apple-apparaten denken dat ze onfeilbaar zijn. Apple werkt immers met gesloten systemen. Je kunt alleen (veilige) apps downloaden via de Apple App Store en je kunt niet zomaar aanpassingen maken aan het systeem. Toch is het handig om je Mac, iPad en iPhone te beveiligen met een VPN.

Een VPN zorgt voor meer privacy

Een VPN staat voor Virtual Private Network. Dit is een privéverbinding tussen jouw Apple-apparaat en het internet. Deze verbinding is extra beveiligd en versleuteld. Daardoor kunnen hackers je gegevens niet onderscheppen. Een bijkomend voordeel is dat een VPN-server vaak in het buitenland staat. Wanneer je verbinding maakt met een VPN, krijg je het IP-adres van die server. Aan de hand van het IP-adres kunnen derden je traceren. Het lijkt nu dus net alsof je je niet in Nederland, maar in het buitenland bevindt. Op die manier is het lastiger je te volgen op het internet.
Als Apple-gebruiker heb je misschien niet alleen een iPhone, maar ook een iPad of een Mac. Tegenwoordig richten aanbieders van VPN’s zich op verschillende platformen. Zo zijn er aanbieders die een app hebben voor iOS (iPad en iPhone) en voor de Mac. Je hebt alleen een account en een abonnement nodig. De meeste aanbieders staan het toe dat je een abonnement op meerdere apparaten gebruikt.

Zonder VPN kunnen gegevens onderschept worden

Tegenwoordig letten veel mensen op het groene slotje als ze internetten. Dat geeft aan dat er een beveiligde verbinding tot stand is gekomen. Toch is alleen leunen op een SSL-verbinding (wat het groene slotje aangeeft) niet verstandig. Je bent nog steeds kwetsbaar. Gegevens kunnen nog steeds worden onderschept. Zo kan ook worden bijgehouden welke sites je het vaakst bezoekt en welke apps je gebruikt om te communiceren met anderen.
Met een VPN versleutel je al je dataverkeer, zodat niemand de data kan onderscheppen. En dankzij het verborgen IP-adres houd je ook een meeglurende overheid, hackers of een nieuwsgierige internetprovider buiten de deur. Niemand kan meer zien wat jij op het internet doet.

Meer online vrijheid

Een VPN gebruiken geeft ook een ander voordeel: meer online vrijheid. Sommige sites of diensten zijn geblokkeerd of beperkt. Zo biedt Netflix bijvoorbeeld maar een beperkt aanbod in films en series in Nederland. Dit heeft te maken met de auteursrechten. Door een VPN te gebruiken en te verbinden via een Amerikaanse server, kun je vaak ook het Amerikaanse aanbod bekijken. Zo ontdek je legaal films en series die je nog niet eerder hebt gezien.
Hoewel streamingdiensten als Netflix het gebruik van VPN’s proberen te blokkeren, zijn er nog heel wat openingen om toch met een VPN te kunnen kijken. Om een VPN te gebruiken voor Netflix is het belangrijk dat je kiest voor een aanbieder met een snel en stabiel netwerk. Of het netwerk stabiel genoeg is, kun je testen door eerst een proefabonnement af te nemen.
Kortom: een VPN biedt heel wat voordelen. Een must om te installeren op je Apple-apparaten. Want ook als Apple-gebruiker ben je niet onschendbaar. Iedere internetgebruiker is kwetsbaar, ongeacht welk platform je gebruikt. Met een VPN ben je beter beschermd.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!

Tot ‚ā¨7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt