Terug naar Adobe brengt volledige versie Photoshop naar de iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Adobe brengt volledige versie Photoshop naar de iPad

Door Sven Lamers16 oktober 2018 10:292 min. leestijd0

Eindelijk! Adobe heeft op zijn conferentie Adobe Max aangekondigd dat het in 2019 de volledige versie van Photoshop naar de iPad brengt. De volledige gebruikersinterface, inclusief de knoppenbalk en alle gereedschappen, wordt voor de iPad klaargestoomd. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer moet wennen aan een nieuwe interface als je tussen apparaten en besturingssystemen switcht.

Photoshop iPad

PSD’s openen op de iPad

In de nieuwe versie kun je rechtstreeks PSD-bestanden op de iPad openen en met dezelfde gereedschappen bewerken die je ook op de grote computers hebt. Lagen en laageffecten worden volgens de presentatie volledig ondersteund. De enige kleine beperking ten opzichte van de desktop-versie is dat je geen zwevende Photoshop-deelvensters hebt. Deze vind je in een vaste zijbalk aan de rechterkant. Uiteraard kun je projecten waarmee je op de iPad bent begonnen ook op de computer afmaken en vice versa. Voor naadloze synchronisatie heb je echter Creative Cloud van Adobe nodig, al verwachten we persoonlijk dat een abonnement op die dienst toch vereist is om Photoshop op de iPad te gebruiken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volledige Photoshop op de iPad

Volgens Adobe gebruikt Photoshop voor de iPad dezelfde code als de desktopversie, zonder dat je daarbij compromissen moet sluiten wat prestaties en bewerkingsresultaten betreft. We verwachten echter dat dit alleen geldt voor de nieuwste iPads. Op oudere iPads zal Photoshop vast iets trager zijn dan op de computer.

Nog meer apps

Daarnaast presenteerde Adobe tijdens de Max-conferentie nog een andere app. Deze heeft nu nog de titel ‘Project Gemini’. Dat is een nieuwe teken-app die in 2019 ook naar de iPad komt. De app bootst het tekenen met ouderwetse tekengereedschappen zoals water- en olieverf na. Dankzij de ‘dynamische penselen’ verspreidt waterverf zich realistisch op het digitale papier; olieverf wordt dikker hoe sterker je je vinger of Apple Pencil op het scherm drukt. Als je kleuren mixt, ontstaan dezelfde combinaties als in het echt. Daarnaast kan Gemini overweg met vectorafbeeldingen.

Daarover gesproken: Adobe Illustrator blijft exclusief voor Mac en pc. Een iPad-versie heeft Adobe niet aangekondigd. Misschien tijdens de conferentie van volgend jaar.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar