Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Voetbal livescore apps: de drie beste voor je iPhone en iPad

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
voetbal livescore apps


Lees verder na de advertentie

Ben je niet thuis, maar wil je niets missen van een voetbalwedstrijd? Met een app blijf je op de hoogte van de laatste voetbalstanden en uitslagen. Alleen: de App Store staat vol met van dit soort voetbal livescore apps. Maar wat zijn de écht goede?

Voetbal livescore apps

We zetten de drie beste voetbal livescore apps op een rij:

1. SofaScore

SofaScore

SofaScore is een geweldige voetbal livescore app. Hier vind je live voetbaluitslagen van meer dan 600 (!) voetbalcompetities, waaronder de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Tweede Divisie.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Je ontvangt supersnel een melding als jouw favoriete voetbalclub scoort, maar je krijgt ook notificaties van de doelpuntenmaker, het start- en eindsignaal, de rust, een rode kaart en een gemiste penalty. Als dit iets te veel van het goede is kun je dit inperken via de instellingen.

Maar wat SofaScore zo goed maakt, is dat het veel meer is dan een live score voetbal app. Het is ook een app voor de gepassioneerde voetballiefhebber. Eentje die je er ook bij pakt als je wél thuis voor de buis hangt. Bijvoorbeeld om de definitieve opstelling van de clubs te zien, die op een overzichtelijke kaart wordt weergegeven.

Ken je een speler niet, of wil je er meer van weten? Met een tik erop (bij de grotere competities) weet je werkelijk álles: bijvoorbeeld zijn club, lengte, geschatte marktwaarde, sterke en zwakke punten en het aantal gemaakte doelpunten in het voorbije seizoen. Als het balletje is gaan rollen, pak je SofaScore erbij voor uitgebreide wedstrijd- en spelersstatistieken en geven heat-maps de in spanningen van de spelers op het veld weer.

2. Futbol24

Futbol 24

Wil je de snelste voetbal livescore app, zonder al te veel poespas en gedoe? Dan moet je Futbol 24 installeren. Werkelijk: de app stuurt bijna sneller een notificatie uit dan een voetballer het net laat bollen. Daarnaast vinden we het de meest overzichtelijke en intuïtieve livescore voetbal app.

In de sectie Live vind je alle voetbal tussenstanden van jouw favoriete competities. Veeg een wedstrijd naar rechts en hij staat in je favorieten. Je ontvangt dan pushmeldingen bij een doelpunt, de doelpuntenmaker en rode kaart. Maar zoals gezegd: de app is beperkter. Futbol24 toont je bijvoorbeeld niet de opstellingen, evenals de gemaakte wissels in een wedstrijd.

3. Forza Football

Forza Football

Een andere favoriet is het prachtig ontworpen Forza Football. De livescore app is minder uitgebreid dan SofaScore, maar biedt meer dan Futbol24. De opstellingen van de teams bijvoorbeeld, maar ook spelersstatistieken en live statistieken van de wedstrijd.

De livescore app geeft je bovendien een optie om te synchroniseren via iCloud. Zo heb je je favoriete competities meteen op je andere iPhone of iPad en ontvang je daar diezelfde notificaties. Verder is er een toffe Dark Mode en zijn er verschillende thema’s, waarmee je de lay-out personaliseert.

FourFourTwo

FourFourTwo

Misschien ook leuk om te weten: sinds kort is het beroemde voetbaltijdschrift FourFourTwo verkrijgbaar in Nederland. Het magazine kun je lezen via de iOS-app, maar het tijdschrift ligt ook in de winkel en is verkrijgbaar in de webshop.

Wat is jouw favoriete livescore-app? Laat het hieronder weten in de reacties!