Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Video's afspelen op je Apple TV met Beamer

Auteur: iCreate
10 reacties


Lees verder na de advertentie

Je hebt een Apple TV gekocht, maar je kunt helaas niet alle tv-films of series uit de iTunes Store downloaden. Wat doe je dan? Dan ga je op zoek naar een programma om toch alles af te kunnen spelen op je Apple TV. In iCreate 34 schrijven we uitgebreid over de Apple TV, maar helaas kwamen we pas na het afronden van het artikel Beamer tegen.

AirPlay

Om draadloos beeld naar de Apple TV te streamen maakt Apple gebruik van de AirPlay-technologie. Op de iOS-apparaten kun je zonder problemen veel verschillende bestandsformaten streamen naar de Apple TV. Echter is het op de Mac een ander verhaal, want alleen iTunes is in staat beeld via AirPlay te laten zien op je tv. iTunes ondersteunt helaas niet alle gangbare video-formaten, waardoor je aangewezen bent op programma’s als Handbrake om alle films over te zetten naar een formaat waar iTunes wel mee om kan gaan. Dit is echter een tijdrovende klus, waardoor ontwikkelaars op zoek zijn gegaan naar oplossingen om nog sneller video’s te kunnen kijken op de Apple TV.

Beamer

Een voorbeeld van zo’n oplossing is het programma Beamer. Beamer maakt gebruik van de AirPlay-technologie en slaat daarbij gelijk het converteerproces over. Daarbij ondersteunt Beamer vrijwel alle videobestanden. Het programma werkt daarbij heel eenvoudig: zodra het programma geopend is, sleep je een video-bestand in het venster en vervolgens verschijnt het beeld op je tv dankzij de Apple TV. Het programma kost €7 en is te downloaden van de website van Beamer.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt