Terug naar Verrassing: nieuwe MacBooks op de WWDC
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Verrassing: nieuwe MacBooks op de WWDC

Door Sven Lamers5 juni 2017 20:232 min. leestijd1

Traditioneel is de WWDC een software-conferentie, maar deze keer heeft Apple ons ook met nieuwe MacBooks verrast. Zowel de kleine 12-inch MacBook als de MacBook Pro (13- en 15-inch) zijn geüpdatet. Zelfs de MacBook Air kreeg een kleine update!

Zo gezien is het updaten van de laptops tijdens de WWDC wel een logische zet – al die ontwikkelaars moeten immers ergens op programmeren en de MacBooks zijn daarvoor uitermate geschikt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

MacBook Pro en 12-inch MacBook

Van buiten ziet de MacBook Pro er nog hetzelfde uit, maar van binnen heeft Apple zijn professionele laptop met de nieuwste generatie Intel-processors uitgerust. Deze zijn iets sneller, maar vooral energiezuiniger. In theorie maakt deze processor het mogelijk om 32 GB werkgeheugen in de MacBook Pro te stoppen. Na de lancering van de MacBook Pro afgelopen oktober kreeg Apple veel kritiek op het feit dat de Pro ‘maar’ 16 GB RAM ondersteunt. Laten we hopen dat Apple nu toch een 32 GB-configuratie aanbiedt.

Ook Apple’s kleinste laptop, de 12-inch MacBook krijgt vooral interne verbeteringen. Net als bij de Pro is hier sprake van de nieuwste Intel-processors (Kaby Lake) die bijzonder energiezuinig zijn.

MacBook Air

Een nog grotere verrassing? De MacBook Air leeft! Eerder werd gedacht dat Apple deze laptop langzaam zou uitfaseren, maar blijkbaar doet de Air het nog steeds zo goed dat Apple hem niet uit het portfolio wil halen. Dan maar even een nieuwe Intel-processor erin zodat klanten wel een beetje waar voor hun geld krijgen.

Prijzen en beschikbaarheid

Alle MacBooks zijn vanaf vandaag online te bestellen en morgen beschikbaar in de Apple Stores. De (Amerikaanse) prijzen zijn hetzelfde gebleven, alleen de MacBook Pro zonder Touch Bar is goedkoper geworden. Deze kost nu net zo veel als de 12-inch MacBook, namelijk 1299 dollar. Bij ons komt dat waarschijnlijk neer op 1449 euro.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
1eHans
Lezer
1eHans

en deze 12″ macbook past vooral het beste in een leren sleeve van dbramante1928. Op marktplaats te koop voor €50. Andere opties van Incase of Decoded zijn meer afgestemd op de 11″ macbook air en passen niet echt lekker.