Terug naar Apple pareert geruchten: ‘iPhone XR is de populairste iPhone’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple pareert geruchten: ‘iPhone XR is de populairste iPhone’

Door Sven Lamers29 november 2018 15:452 min. leestijd1

Het is ieder jaar hetzelfde liedje: Apple brengt een nieuwe iPhone uit, en in de maanden daarna melden zogeheten ‘insiders’ dat de vraag ernaar veel lager is dan verwacht. Zo ook de afgelopen weken bij de iPhone XR. Normaal reageert Apple niet op dergelijke geruchten, maar dat doet het bedrijf nu wél door te stellen dat de XR ‘sinds zijn introductie elke dag de bestverkopende iPhone is geweest’.

verkoop iPhone XR review

Verkoop iPhone XR

Dat Apple nu wel reageert op de negatieve berichtgeving, komt doordat de vlag er nu anders bij hangt, en wel om een combinatie van redenen. Ten eerste kondigde Apple bij de laatste kwartaalcijfers aan geen details meer prijs te geven over de verkoop van individuele apparaten. Het is hun goed recht – concurrerende bedrijven als Samsung doen het ook nooit.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar toen daar de storm geruchten overheen kwam, kon de stap ook worden opgevat als excuus om de teleurstellende verkopen niet te hoeven vertellen. Deze onzekerheid had zijn weerslag op de beurs: in een maand tijd daalde de waarde van Apple met een kwart – nota bene Microsoft was kortstondig meer waard.

En dus moest Apple toch ingrijpen. In een interview met CNET probeert Apple-marketingbaas Greg Joswiak de brand te blussen door te stellen dat de iPhone XR sinds de lancering elke dag de populairste iPhone is geweest. Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat het een groot succes is – misschien valt de XS wel nóg meer tegen en loopt de XR het ‘minst slecht’. Tenzij je Apple-aandelen hebt, zouden wij ons in ieder geval geen zorgen maken. De iPhone XR blijft een erg goede telefoon, ongeacht hoeveel Apple ervan verkoopt.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Negatieve berichten

Eerder beweerden insiders dat de productiefaciliteiten van Foxconn en Pegatron nog lang niet op volle toeren draaien. Van de zestig iPhone XR-productielijnen bij Foxconn zijn er slechts 45 in gebruik. Dat betekent dat er per dag zo’n 100.000 telefoons minder gemaakt worden dan voorspeld. Tegelijkertijd heeft Apple de productieaantallen van de oudere iPhone 8 en 8 Plus verhoogd, van eerst 5 miljoen stuks naar nu 25 miljoen. Ten slotte zou Apple zelfs in overweging nemen om de iPhone X weer te gaan produceren – die werd met de introductie van de iPhone XR en XS (Max) uit het assortiment gehaald.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone XR
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
iPhonologicus
Lezer
iPhonologicus

Ik heb de XS Max en vind het de beste iPhone ooit. Maar echt onbegrijpelijk slecht vind ik dat ik er op achteruit ga qua OS: op de Plus die ik voorheen had, kantelde het homescreen in landscape. Dat gebeurt niet op de Max. Doet de XR dat wel? Nokia maakte zo’n fout 10 jaar geleden met de toentertijd beste smartphone, de E-90, rond de tijd dat Apple met de iPhone kwam. Apple doet nu haar vlaggeschip tekort met een software omissie. Ik voelde me wat dit betreft echt teleurgesteld toen ik de Max in landscape voor me zette zoals… Lees meer »