Terug naar Reparatie MacBook Pro: je krijgt niet het vernieuwde en verbeterde toetsenbord
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Reparatie MacBook Pro: je krijgt niet het vernieuwde en verbeterde toetsenbord

Door Laura Grootaarts17 juli 2018 11:322 min. leestijd1

Omdat er duidelijk problemen waren met het toetsenbord van de MacBook en de MacBook Pro, startte Apple onlangs met een gratis serviceprogramma. Nu blijkt dat je daarbij niet de allernieuwste versie van het toetsenbord krijgt die beter is beschermd tegen stof en kruimels.

Problemen met toetsenbord MacBook Pro

Een klein percentage van bepaalde MacBook (Pro)-modellen heeft ermee te maken: tekens verschijnen niet of juist dubbel. Of de toetsen voelen ‘sticky’ aan en reageren anders dan verwacht. Apple erkent de problemen en het toetsenbord wordt in dit geval kosteloos gerepareerd bij de Apple Store of erkende Apple serviceproviders. Het kan zijn dat er enkele toetsen vervangen worden, of het hele toetsenbord.

Verbeterd toetsenbord exclusief voor MacBook Pro 2018

Nu wil het geval dat Apple vorige week een compleet nieuwe MacBook Pro 2018 heeft gelanceerd. En die heeft een iets ander toetsenbord. Het gaat om een toetsenbord met vlindermechanisme van de derde generatie. Deze heeft onder iedere toets afzonderlijk een ingebouwd siliconen beschermlaagje, zo ontdekte iFixit. Volgens Apple om je geruislozer te laten typen, maar vermoedelijk heeft het ook een rol in het weren van stof en kruimels.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

toetsenbord MacBook Pro 2018

Veel mensen hoopten dat dit toetsenbord met de beschermlaag ook gebruikt zou worden bij de reparatie van de oudere MacBooks, maar helaas. MacRumors deed navaag bij Apple Stores en serviceproviders en kreeg te horen dat de nieuwe en verbeterde versie van het toetsenbord exclusief voor de MacBook Pro 2018 is.

Het zou kunnen dat het nieuwe toetsenbord niet past op de MacBook Pro uit 2016 en 2017. Aan de buitenkant is er geen vernieuwing te zien maar het interne design is in de MacBook Pro 2018 wellicht wel heel anders. Het is overigens onduidelijk of Apple de vervangende toetsenborden voor de Macs uit 2016 en 2017 iets heeft aangepast, of omdat het gaat om precies dezelfde modellen (waarbij het probleem dus in principe opnieuw zou kunnen optreden.)

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Nino
Lezer
Nino

Klopt waardeloos dus, heb mijn Macbook pro 13″ uit 2017 voor de tweede keer weggebracht, kreeg te horen dat het daarbij ook blijft. Je hebt volgens de medewerker van de AMAC store maar 2 x recht op een reparatie aan je macbook(toetsenbord probleem). Daar ben ik blij om, omdat de Macbook enorm bevalt, maar “waarom” weer zo’n shit toetsenbord terugplaatsen,? Als je bijna zeker weet dat deze na een jaar(of eerder) weer problemen gaat geven. Denk er nu aan om deze te verkopen en een goedkoper model terug te kopen. Jammer maar voor 2350 Euro verwacht je toch een beter… Lees meer »