Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Reparatie MacBook Pro: je krijgt niet het vernieuwde en verbeterde toetsenbord

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
toetsenbord MacBook Pro 2018


Lees verder na de advertentie

Omdat er duidelijk problemen waren met het toetsenbord van de MacBook en de MacBook Pro, startte Apple onlangs met een gratis serviceprogramma. Nu blijkt dat je daarbij niet de allernieuwste versie van het toetsenbord krijgt die beter is beschermd tegen stof en kruimels.

Problemen met toetsenbord MacBook Pro

Een klein percentage van bepaalde MacBook (Pro)-modellen heeft ermee te maken: tekens verschijnen niet of juist dubbel. Of de toetsen voelen ‘sticky’ aan en reageren anders dan verwacht. Apple erkent de problemen en het toetsenbord wordt in dit geval kosteloos gerepareerd bij de Apple Store of erkende Apple serviceproviders. Het kan zijn dat er enkele toetsen vervangen worden, of het hele toetsenbord.

Verbeterd toetsenbord exclusief voor MacBook Pro 2018

Nu wil het geval dat Apple vorige week een compleet nieuwe MacBook Pro 2018 heeft gelanceerd. En die heeft een iets ander toetsenbord. Het gaat om een toetsenbord met vlindermechanisme van de derde generatie. Deze heeft onder iedere toets afzonderlijk een ingebouwd siliconen beschermlaagje, zo ontdekte iFixit. Volgens Apple om je geruislozer te laten typen, maar vermoedelijk heeft het ook een rol in het weren van stof en kruimels.

Veel mensen hoopten dat dit toetsenbord met de beschermlaag ook gebruikt zou worden bij de reparatie van de oudere MacBooks, maar helaas. MacRumors deed navaag bij Apple Stores en serviceproviders en kreeg te horen dat de nieuwe en verbeterde versie van het toetsenbord exclusief voor de MacBook Pro 2018 is.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het zou kunnen dat het nieuwe toetsenbord niet past op de MacBook Pro uit 2016 en 2017. Aan de buitenkant is er geen vernieuwing te zien maar het interne design is in de MacBook Pro 2018 wellicht wel heel anders. Het is overigens onduidelijk of Apple de vervangende toetsenborden voor de Macs uit 2016 en 2017 iets heeft aangepast, of omdat het gaat om precies dezelfde modellen (waarbij het probleem dus in principe opnieuw zou kunnen optreden.)