Terug naar iFixit: toetsenbord MacBook Pro 2018 is beter beveiligd tegen stof en kruimels
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iFixit: toetsenbord MacBook Pro 2018 is beter beveiligd tegen stof en kruimels

Door Sven Lamers16 juli 2018 09:272 min. leestijd0

Er zijn nieuwe details opgedoken over het toetsenbord van de MacBook Pro 2018 die Apple afgelopen week geïntroduceerd heeft. De reparatie-experts van iFixit hebben het nieuwe toetsenbord al uit elkaar gehaald vonden een siliconen laagje onder elke toets. Waarschijnlijk zorgt die ervoor dat het toetsenbord minder luidruchtig is – dat heeft Apple namelijk zo beloofd. Tegelijkertijd zou dit volgens iFixit ervoor kunnen zorgen dat de vlindertoetsen minder gevoelig zijn voor stof en vuil. Best vreemd, want Apple zei tegen The Verge al dat de derde generatie van de vlindertoetsen juist niet gedesignd was om het probleem te verhelpen.

Toetsenbord MacBook Pro 2018

iFixit denkt dat het siliconen laagje kan voorkomen dat er kruimels in de toetsen kruipen. Een stofdeeltje of vuiltje was vaak al voldoende om de hele toets niet meer te laten reageren. En omdat je geen afzonderlijke toetsen kunt vervangen, moest de hele bovenhelft van de laptop worden vervangen. Het siliconen laagje lijkt overigens ook heel erg op een patent van Apple. Hierin werd beschreven hoe het siliconen laagje ervoor zorgt dat er geen vuiltjes onder de toetsen komen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple zegt niets officieel

Op dit moment is het pure speculatie waarom Apple de verbeteringen aan het toetsenbord niet officieel bekend wil maken. Het meest waarschijnlijk is dat Apple vanwege lopende rechtszaken over de falende toetsen gewoon niets wil zeggen over een mogelijk verbeterde variant. Ook zou het kunnen dat Apple eerst wil afwachten of de oplossing daadwerkelijk op grote schaal werkt.

Reparatieprogramma

Ongeveer een maand geleden heeft Apple bevestigd dat er problemen kunnen optreden met toetsenborden van de MacBook en MacBook Pro. Als toetsen niet of dubbel reageren, kun je het toetsenbord in een gratis reparatieprogramma laten vervangen. Of je dan de nieuwe versie met het siliconen laagje krijgt, is nog niet helemaal duidelijk. MacRumors zegt dat de nieuwe versie blijft voorbehouden aan de nieuwe generatie van de MacBook Pro, maar sluit niet uit dat er soms toch de derde generatie wordt ingebouwd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar