Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iFixit: toetsenbord MacBook Pro 2018 is beter beveiligd tegen stof en kruimels

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
vlindertoetsen siliconen laagje


Lees verder na de advertentie

Er zijn nieuwe details opgedoken over het toetsenbord van de MacBook Pro 2018 die Apple afgelopen week geïntroduceerd heeft. De reparatie-experts van iFixit hebben het nieuwe toetsenbord al uit elkaar gehaald vonden een siliconen laagje onder elke toets. Waarschijnlijk zorgt die ervoor dat het toetsenbord minder luidruchtig is – dat heeft Apple namelijk zo beloofd. Tegelijkertijd zou dit volgens iFixit ervoor kunnen zorgen dat de vlindertoetsen minder gevoelig zijn voor stof en vuil. Best vreemd, want Apple zei tegen The Verge al dat de derde generatie van de vlindertoetsen juist niet gedesignd was om het probleem te verhelpen.

Toetsenbord MacBook Pro 2018

iFixit denkt dat het siliconen laagje kan voorkomen dat er kruimels in de toetsen kruipen. Een stofdeeltje of vuiltje was vaak al voldoende om de hele toets niet meer te laten reageren. En omdat je geen afzonderlijke toetsen kunt vervangen, moest de hele bovenhelft van de laptop worden vervangen. Het siliconen laagje lijkt overigens ook heel erg op een patent van Apple. Hierin werd beschreven hoe het siliconen laagje ervoor zorgt dat er geen vuiltjes onder de toetsen komen.

Apple zegt niets officieel

Op dit moment is het pure speculatie waarom Apple de verbeteringen aan het toetsenbord niet officieel bekend wil maken. Het meest waarschijnlijk is dat Apple vanwege lopende rechtszaken over de falende toetsen gewoon niets wil zeggen over een mogelijk verbeterde variant. Ook zou het kunnen dat Apple eerst wil afwachten of de oplossing daadwerkelijk op grote schaal werkt.

Reparatieprogramma


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ongeveer een maand geleden heeft Apple bevestigd dat er problemen kunnen optreden met toetsenborden van de MacBook en MacBook Pro. Als toetsen niet of dubbel reageren, kun je het toetsenbord in een gratis reparatieprogramma laten vervangen. Of je dan de nieuwe versie met het siliconen laagje krijgt, is nog niet helemaal duidelijk. MacRumors zegt dat de nieuwe versie blijft voorbehouden aan de nieuwe generatie van de MacBook Pro, maar sluit niet uit dat er soms toch de derde generatie wordt ingebouwd.