Terug naar Deze Apple Watch beschermt je oma – en dit is waarom!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze Apple Watch beschermt je oma – en dit is waarom!

Door Maurice Snijders2 november 2021 11:282 min. leestijd4

Zorg ervoor dat oma voortaan een Apple Watch draagt, zodat er dankzij valdetectie en SOS altijd snel hulp ter plekke is wanneer ze een keer ten val komt. Met het netwerk van T-Mobile en de Cellular (4G) versie van de Apple Watch werkt dit altijd en overal, dankzij het nieuwe T-Mobile Multisim.

Valdetectie

Sinds valdetectie en SOS met de Apple Watch werkt, is je oma al een heel stuk veiliger dan voor die tijd. Het enige probleem waar je nog mee te maken hebt, is dat het voor oma niet erg vanzelfsprekend is om haar iPhone altijd mee te nemen. Nou zou je haar iPhone natuurlijk met klittenband om haar pols kunnen binden, maar het is op alle fronten een veel beter idee om haar gewoon de Apple Watch Cellular cadeau te doen.

Apple Watch Cellular

Wanneer oma de Apple Watch Cellular draagt en die verbinding heeft met het netwerk van T-Mobile, werkt valdetectie en SOS op precies dezelfde manier als wanneer ze haar iPhone bij zich heeft. Dat is mogelijk omdat de Cellular-versie van de Apple Watch is voorzien van een eSIM, in dit geval min of meer een kopie van oma’s simkaart. Hierdoor heeft oma’s Apple Watch altijd een actieve mobiele verbinding. Dus ook al laat ze haar iPhone ’s ochtends al op het nachtkastje of in de badkamer liggen, zo lang ze haar Apple Watch draagt, zal valdetectie en SOS gewoon werken.

Valdetectie en SOS op Apple Watch

Beleeft oma onverhoopt een keer een valpartij, dan wordt dat dus ook zonder iPhone gedetecteerd en doorgegeven. De Apple Watch roept namelijk zelf de nooddiensten op en geeft gelijk oma’s locatie door. Daarbij maakt het dus helemaal niet uit of ze haar iPhone bij zich heeft, of dat ze hem misschien na een uitje ergens heeft laten liggen. Zolang ze haar hippe Apple Watch Cellular maar om heeft, is er niets om je zorgen over te maken.

Apple Watch Series 7 Cellular uitproberen?

Kan jij niet wachten om de Apple Watch Series 7 Cellular uit te proberen? Dat kan! Je maakt kans om deze nieuwe Apple Watch te testen door een samenwerking van iCreate en T-Mobile. Lees er meer over op de pagina Apple Watch Series 7 Cellular als eerste uitproberen? Dit is je kans.

Door Maurice Snijders

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Ik zou zeggen, dat oma veilig is (voor vallen) als ze niet kan vallen. – Nooddiensten kunnen een dood aangetroffen oma niet tot leven wekken.

Kortom, ik begrijp de bedoeling, maar de bewoording is zo krom als rijzige oma achter haar Oost-Aziatische rollatortje.

Rico
Lezer
Rico

Als oma valt en ze is niet dood, maar kan bijvoorbeeld alleen niet meer overeind komen is het wel een erg fijne toevoeging. Denk vooral eens vanuit oma gezien. Als ze dood is, heeft ze er toch niets meer aan, maar juist als dit niet het geval is, zal oma er erg blij mee zijn.

Carla
Lezer
Carla

En Opa?

Ashcat
Lezer
Ashcat

Ik ben oud ja, en ook oma en heb een Apple Watch4. Toen ik eens van buiten een tropische kas inliep reageerde mijn AW door een noodoproep aan mijn kinderen te sturen! Die belde me meteen en ik wist nergens van….. maar toen ik een keer op straat flink onderuit ging kwam er géén melding…. Hopen dat de nieuwe AW een beetje nauwkeuriger is. Maar ik hou het nog wel even bij de 4.