Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple start reparatieprogramma voor touch-problemen iPhone 11

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een reparatieprogramma voor de iPhone 11 aangekondigd. Door een foutje in het display van deze modellen kan het gebeuren dat het scherm niet meer op aanrakingen reageert. Volgens Apple heeft slechts ‘een klein percentage van de iPhone 11-displays’ last van dit probleem. Wij vertellen je waar je kunt achterhalen of je iPhone 11 in aanmerking komt voor de reparatie.

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iphone 11

Gratis reparatie voor touch-problemen iPhone 11

iPhone 11-modellen die tussen november 2019 en mei 2020 zijn gemaakt, komen in aanmerking voor de gratis reparatie bij Apple. Andere iPhones vallen niet onder het reparatieprogramma. Het probleem lijkt ook alleen meer te bestaan voor de lcd-displays van de iPhone 11, maar niet de oled-schemen van 11 Pro en 11 Pro Max.

Controleer het serienummer


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Heb je een iPhone 11 die zo nu en dan niet meer op aanrakingen van het scherm reageert? Dan kun je op Apple’s-reparatiepagina het serienummer van je telefoon invoeren om te controleren of die in aanmerking komt voor de gratis reparatie. Die kan vervolgens door Apple of een erkende service-provider worden doorgevoerd. Heb je in verleden al de reparatie van een touch-probleem betaald, kun je dat geld terugvragen bij Apple.

Het serienummer van je iPhone vind je in de app Instellingen onder ‘Algemeen>Info’. Kun je de Instellingen niet meer openen omdat het scherm niet reageert? Je vindt het serienummer ook op de SIM-slot van je iPhone.

Eerdere schade moet eerst gerepareerd zijn

Net als bij andere reparatieprogramma’s van Apple wordt de gratis reparatie alleen doorgevoerd als het apparaat geen andere schade heeft. Zit er bijvoorbeeld een baarst in het display, moet je dat eerst (betaald) laten repareren. De gratis reparatie wordt tot twee na de eerste aankoop van het apparaat aangeboden.

Een iPhone dat binnen de EU is gekocht, mag je overigens overal in de EU laten repareren. Heb je bijvoorbeeld een iPhone in Duitsland gekocht, mag je voor service wel in Nederland terecht.