Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Kan iOS 18 op de iPhone 11?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 11 iOS 18 ondersteuning

Dit najaar komt iOS 18 uit. Deze grote update brengt allerlei vernieuwingen en verbeteringen naar je iPhone. Je telefoon voelt daarna weer als nieuw! Maar misschien denk je: ik heb een iPhone 11, en die begint zo langzamerhand toch een jaartje ouder te worden. Kan ik mijn iPhone straks nog updaten naar iOS 18, of blijf ik steken op iOS 17?

Lees verder na de advertentie

iOS 18 ondersteuning iPhone 11

Is de iPhone 11 nog goed in 2024? De iPhone 11 dateert uit 2019 en is dus bijna vijf jaar oud. Er verschenen destijds drie modellen in de iPhone 11-serie:

  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max

En of je nu de ‘gewone’ iPhone 11 hebt, of de iPhone 11 Pro Max met alle toeters en bellen van destijds: we hebben goed nieuws voor je! Volgens de laatste geruchten gaat je iPhone 11 de iOS 18-update zeker nog krijgen. Het lijkt er namelijk op dat alle iPhones die geschikt zijn voor iOS 17, ook dit jaar nog een update gaan krijgen.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Sterker nog: zelfs de iPhones die een jaar eerder dan de iPhone 11-serie, zouden nog een jaartje mee kunnen. Bekijk hier alle iPhones met iOS 18 ondersteuning.

Kleine maar …

Oudere iPhones zoals de iPhone 11 krijgen de update nog wel, maar dat betekent niet dat ze het volledige pakket aan nieuwe functies krijgen. De meest geavanceerde functies moet je soms missen, of je krijgt een uitgeklede versie ervan. Dit was overigens met iOS 17 op de iPhone 11 ook al zo: je mist bijvoorbeeld de schermvullende effecten in FaceTime.

Wat als iOS 18 toch niet geschikt is?

We kunnen ons dat bijna niet voorstellen – maar dan nog is er niet veel aan de hand. Als je tevreden bent met je iPhone 11 zoals die nu werkt, dan kun je hem gewoon op deze manier blijven gebruiken. Er komen alleen geen toffe nieuwe functies meer bij. Apple brengt wel nog de hoogstnoodzakelijke beveiligingsupdates uit, zodat je telefoon nog veilig is. Een van de eerste dingen die je zult gaan merken, is dat emoji’s er raar uitzien.

Wat is er nieuw in iOS 18?

Dat weten we op dit moment nog niet precies, maar het ligt in de lijn der verwachting dat ook Apple een hoofdrol weglegt voor AI. Dat betekent dat Siri’s IQ een flinke impuls krijgt. Maar ook dat er in apps als Berichten en Pages al tekstsuggesties voor je gegenereerd worden. We horen meer over de vernieuwingen van iOS 18 op maandag 10 juni. Op die dag start Apple’s WWDC, en dat is traditioneel het moment waarop alle nieuwe functies uit de doeken worden gedaan.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe iOS 18-functies? Met onze wekelijkse nieuwsbrief ben je altijd up-to-date:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!