Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Toekomstige Apple Watch beschermt je tegen de zon

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Watch Series 2


Lees verder na de advertentie

Wanneer kun je het beste de zon ingaan, of wanneer moet je in ieder geval zonnebrand gebruiken? Misschien geeft de Apple Watch binnenkort antwoord op deze vragen – zeker met het weer nu een erg nuttige toevoeging. Er is een nieuwe patentaanvraag opgedoken, genaamd Light-based Shielding Detection. Hiermee krijgt het slimme horloge (of een ander apparaat dat je om je pols draagt) een geïntegreerd ‘UV-IR-spectrometer’ waarmee ultraviolet en infrarood licht gemeten kan worden. In feite wordt dus herkend hoeveel zonnestraling op je huid valt. Daarnaast moet de sensor delen van je lichaam kunnen herkennen die niet beschermd zijn tegen de zon en op basis daarvan advies geven. Hoe dat laatste precies moet werken, wordt uit de aanvraag niet duidelijk.

Apple Watch Series 3

Verkeerde zonnebrandfactor

Verder moet de Light-based Shielding Detection ook mensen helpen die reeds zonnebrand op hun huid hebben gesmeerd. Deze kan namelijk te snel zijn effectiviteit verliezen en dan is de zonnebrandfactor niet meer wat die zou moeten zijn. Door te monitoren wanneer je zonnebrand hebt gesmeerd en dat te vergelijken met de intensiteit van de zon, geeft de Apple Watch dus suggesties om opnieuw een crème of spray te gebruiken.

Steeds meer sensors in de Apple Watch

Op dit moment heeft de Apple Watch al een hartslagsensor aan de onderkant van de horlogekast. Het is echter een open geheim dat Apple van plan is om extra sensors aan het slimme horloge toe te voegen. Zo staat er bijvoorbeeld een glucosesensor (bloedsuiker) op de planning, evenals een sensor om zuurstof in je bloed te meten. Er wordt zelfs aan gedacht om EKG-controles via de Watch uit te laten voeren. Misschien zien we aantal van die sensors al terug in de volgende Apple Watch.

Veel patenten, niet altijd nieuwe functies


kooptip

Net als andere bedrijven uit de IT-wereld vraagt Apple continu nieuwe patenten aan. Dat betekent echter niet dat deze daadwerkelijk als functie of als product(onderdeel) het levenslicht zullen zien. Soms worden patenten ook alleen maar aangevraagd om het voor andere bedrijven moeilijker te maken om de aangevraagde functie te ontwikkelen. Het zonnebrandpatent werd in december 2017 ingestuurd en werd deze week officieel gepubliceerd.