Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Code in iOS 12 bèta hint naar nieuwe Apple Watch-modellen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
geruchten Apple Watch Series 4


Lees verder na de advertentie

Apple gaf dinsdagavond de tweede ontwikkelaarsbèta van iOS 12 vrij. In de code van de testversie zitten wel eens verwijzingen naar nieuwe Apple-producten – en die zijn nu ook ontdekt. Ontwikkelaar Guilherme Rambo trof nieuwe Apple Watch ID’s aan die verwijzen naar de komst van een Apple Watch Series 4.

Geruchten Apple Watch Series 4

In de code van de iOS 12 ontwikkelaarsbèta ontdekte Rambo de Apple ID’s Watch4,1, Watch 4,2 Watch 4,3 en Watch 4,4. De bestaande ID’s van de Apple Watch Series 3 zijn de Watch3,1 tot en met Watch 3,4, dus hiermee hint het besturingssysteem naar de komst van een Apple Watch Series 4.

Waarschijnlijk presenteert Apple het nieuwe model tijdens de september-keynote. Volgens geruchten krijgt de Watch een nieuw ontwerp; het scherm zou bijvoorbeeld 15 procent groter zijn dan het scherm van de huidige Apple Watch. Ook bedekt het scherm een groter deel van de voorkant van het apparaat, waardoor er dus minder rand te zien is.

Mogelijk verandert er ook iets aan de knoppen van de Watch. Volgens Fast Company vervangt Apple de knoppen voor drukgevoelige ‘solide state’-knoppen. Deze knoppen kun je niet echt indrukken, al wordt deze illusie wel gecreëerd door haptische feedback te gebruiken. Een groot voordeel van ‘solide state’-knoppen is dat de Watch er nog waterbestendiger van wordt. Ook kan het ruimte vrijmaken voor bijvoorbeeld een grotere batterij. En over de accu van de Apple Watch Series 4 gesproken: de levensduur van de batterij gaat er volgens geruchten met ongeveer 15 procent op vooruit.

iPhone 2018


kooptip

Of deze geruchten waar zijn, weten we dus waarschijnlijk in september. Naast de nieuwe Apple Watch Series 4 presenteert Apple dan ook vermoedelijk drie nieuwe iPhone-modellen: de iPhone X, de iPhone X Plus en een goedkope iPhone X-variant: een 6,1-inch iPhone met lcd-scherm.