Terug naar Tinder algoritme: dit moet je weten om meer matches te krijgen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tinder algoritme: dit moet je weten om meer matches te krijgen

Door Koen van Ekeren14 februari 2020 11:383 min. leestijd0

Dankzij oud-medewerkers en technische experts is er veel duidelijk over hoe Tinder werkt. En als je dat weet, weet je ook hoe je je kansen vergroot. In dit artikel leggen we uit hoe het Tinder algoritme werkt en wat je kunt doen om meer matches te krijgen. Wie weet swipe je jezelf nog naar een leuke Valentijnsdate!

Tinder algoritme

Hoe werkt het Tinder algoritme?

Je bekijkt een foto. Je beslist of je naar links of rechts swipet. En weer verder. Voor de gebruiker is Tinder eenvoudig, maar de profielen die je ziet, zijn niet willekeurig. Een ingewikkeld Tinder algoritme bepaalt welke profielen je krijgt voorgeschoteld.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Ben als eerste op de hoogte van exclusieve updates over de allernieuwste iPhone 13

Elke gebruiker krijgt een aantrekkelijkheidsscore, die geheim blijft. Hiervoor gebruikt Tinder de zogeheten Elo-score. Deze term komt uit het schaken, waarmee de speelsterkte van een speler wordt aangeduid. Het algoritme past de score voortdurend aan. Hoe meer mensen je profiel naar rechts vegen, hoe beter. Het maakt ook uit wie je de like geeft. Een veeg naar rechts van iemand die hoger in de ranking staat, is meer waard dan van iemand die onder je staat.

iCreate 131
iCreate 131
iOS 15: je iPhone heeft er fantastische functies bij

Meer matches krijgen

Daarnaast wordt ook je activiteit meegenomen. Ben je actief met het swipen en het versturen van berichten, dan is dat ook gunstig voor je positie. Maar voordat Tinder een Elo-score van je heeft, zie je eerst zo’n vijf tot tien profielen die het algoritme als aantrekkelijk beoordeelt. Daarmee wil Tinder je laten zien dat dit de app is waar je moet zijn: hier vind je de liefde – en het wordt nog een lekker hapje ook! Vervolgens wordt je profiel twee dagen lang aan een groot aantal profielen getoond. Zo krijg je in het begin relatief veel matches en heb je gauw het Tindervirus te pakken.

Na die positieve dagen komt je opgebouwde Elo-score om de hoek kijken: je ziet dan vooral mensen van jouw ‘klasse’. Dus als het statistische model je een 7 geeft, dan zie je vooral profielen met scores tussen de 6 en 8. Krijg je veel knappe vrouwen of mannen te zien, dan weet je dus dat je goed zit. Veeg je alles naar links, dan is het een idee om nog eens goed te kijken naar je Tinder foto’s en bijschrift om je Elo-score op te krikken. Het kan wel even duren voordat je het verschil merkt. Sneller is het om je account opnieuw in te stellen, maar dan verlies je wel al je matches.

Tinder tactiek: alles naar rechts

Het is een veelgebruikte tactiek en het lijkt zo efficiënt: veeg alle profielen naar rechts en pluis daarna pas de leuke matches uit. Deze manier van swipen is echter destructief voor het Tinder algoritme en wordt door Tinder bestraft. Gebruikers kunnen een zogenoemde shadowban krijgen. Je kunt dan nog steeds tinderen en vegen, maar zonder dat de app je waarschuwt zal niemand je profiel zien – waardoor de matches uitblijven.

Tinder wil níét dat jij de ware liefde vindt

Het is een beetje cru, maar Tinder heeft liever niet dat je meteen je ideale partner vindt. ‘Ze hebben baat bij korte seksuele contacten; dit zorgt dat je blijft terugkomen’, vertelt Tinder-expert Elisabeth Timmermans in een interview met iCreate. Dit is ook de reden dat de app zich zo focust op het uiterlijk. Profieltekstjes worden weggemoffeld en de zoekcriteria zijn beperkt. ‘Het algoritme probeert het je niet té gemakkelijk te maken. Je moet tevreden genoeg zijn dat je de app blijft gebruiken, maar je mag niet zo tevreden zijn dat je niet overgaat op een abonnement.’

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Ben als eerste op de hoogte van exclusieve updates over de allernieuwste iPhone 13

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar