Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Tikkie: betalen via WhatsApp

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tikkie


Lees verder na de advertentie

Sinds gisteren staat Tikkie in de App Store: een app van ABN AMRO waarmee je eenvoudig geld terugvraagt van vrienden. Handig na bijvoorbeeld een etentje of een avondje in de kroeg.

Betaalverzoek via WhatsApp

Via Tikkie kun je betaalverzoeken versturen via WhatsApp. Je geeft aan om welk bedrag het gaat en waarvoor het bestemd is. De app maakt hiervoor een link aan die je kunt delen met degene waarvan je nog geld tegoed hebt. De link is in principe ook te delen via andere chat-apps en e-mail, maar het is duidelijk dat de bank stuurt op delen via WhatsApp – en dat zal bij veel gebruikers ook de voorkeur hebben.

Betalen via Tikkie

Degene die het betaalverzoek ontvangt, kan het openen door op het linkje te tikken. Het betalen gebeurt vervolgens via iDeal. De betalende partij kan hiervoor gewoon gebruikmaken van zijn eigen vertrouwde bank-app. Tikkie werkt voor iedereen die een betaalrekening heeft bij welke Nederlandse bank dan ook, en dat geldt voor zowel de betaler als de ontvanger.

Tikkie in de App Store

Tikkie is gratis te downloaden in de App Store. Het is niet de eerste app die het gemakkelijker moet maken om rekeningen te splitsen. Eerder waren er ook al oplossingen als GRPPY van de Rabobank, Twyp van ING en Bunq, maar het grote voordeel van Tikkie is dat het niet gerelateerd is aan een specifieke bank en dat niet iedereen de app zelf op zijn telefoon hoeft te hebben. Bovendien worden er geen transactiekosten in rekening gebracht.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Hoe handig dan ook, we vragen ons af of er geen misbruik gemaakt gaat worden van Tikkie. Je kunt de betaal-link in principe naar willekeurige personen sturen en de tekst zodanig aanpassen dat diegene denkt dat hij écht moet betalen. Mocht je een verzoek niet helemaal vertrouwen, dan kun je via de website van Tikkie contact opnemen met de bank.