Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Maak van je huiskamer een thuisbioscoop (adv)

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Lekker naar de film in de kerstvakantie: het zit er dit jaar helaas niet in. Droom je al jaren van een thuisbioscoop? Dan is dit misschien wel het moment om daar eens serieus werk van te maken. Wij geven je inspiratie om je huiskamer om te toveren tot een toffe thuisbioscoop. Deze zaken mogen zeker niet ontbreken!

Beamer

Het middelpunt van je thuisbioscoop, dat is natuurlijk het scherm – liefst zo groot mogelijk. Dus kies je voor een grote televisie. Of een nóg grotere televisie. Of … een beamer! 150 inch? Geen probleem. Als je echt groot beeld wilt, dan heeft een beamer de voorkeur. Je kunt het beeld projecteren op een doek voor de echte bioscoopervaring, of gewoon op een egale muur. Er bestaat zelfs speciale projectieverf.

Geluid

Teufel Cinebar Lux

Als er een levensgrote dino over het scherm dendert die hooguit het geluid van een hagedisje produceert, dan is de betovering gebroken. Een belangrijk onderdeel van de bioscoopervaring is het geluid. Dát trekt je de film (of game, of voetbalwedstrijd) in. Qua geluid kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Kijk bijvoorbeeld eens bij een audiofabrikant als Teufel. Met hun LT 4 5.1-Set M heb je het gevoel dat je midden in het spektakel zit. Iets bescheidener is de Teufel Cinebar Lux, een ook daarmee haal je bioscoopgeluid in huis. Lees daarover ook onze review. Je kunt met deze speakers natuurlijk ook ‘gewoon’ naar muziek luisteren.

Licht (of juist duisternis)


kooptip

Staat er een tv centraal in je thuisbioscoop, dan kun je het scherm als het ware uitbreiden met surroundverlichting, bijvoorbeeld van Philips Hue. De kleur en intensiteit van de verlichting wordt dan afgestemd op de actie op het scherm. Een ware lichtshow krijg je dan! Verder is het van belang dat je je huiskamer goed kunt verduisteren. In deze donkere dagen zal dat geen probleem zijn, maar op een loeihete zomerdag mag er eigenlijk ook geen licht naar binnen sijpelen.

Fijne zitplaatsen

Heerlijk wegzinken in een luxe bioscoopstoel is er even niet meer bij. Thuis ga je natuurlijk ook niet een film kijken vanaf je hardhouten keukenstoel. Zorg voor een fijne fauteuil. Je kunt zelfs echte bioscoopstoelen kopen voor thuis, maar dan zouden we alleen maar doen als je je thuisbioscoop in een aparte ruimte kunt opstellen.

De leukste streamingdiensten

Vroeger was het aanleggen van een filmcollectie best een kostbare aangelegenheid, maar tegenwoordig kun je dankzij allerlei streamingdiensten eindeloos films kijken. Netflix uit? Denk dan ook eens aan Apple TV+, Pathé Thuis, videoland of Disney+. Een geluk bij een ongeluk dit jaar is dat veel films die in de bioscoop hadden moeten draaien, direct verschijnen op diverse streamingdiensten.