Terug naar Terug naar mijn Mac stopt – dit zijn de beste alternatieven
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Terug naar mijn Mac stopt – dit zijn de beste alternatieven

Door Koen van Ekeren22 augustus 2018 09:532 min. leestijd0

Slecht nieuws voor iedereen die nog steeds weg is van Terug naar mijn Mac: de functie verdwijnt. Met Terug naar mijn Mac (Back to My Mac) krijgen gebruikers op afstand toegang tot bestanden die zijn opgeslagen op een andere Mac. Vanaf macOS Mojave zullen gebruikers dat op een andere manier moeten doen, zoals met Schermdeling.

Terug naar mijn Mac alternatieven

Terug naar mijn Mac stopt

In 2007 zag Terug naar mijn Mac het levenslicht. Met de iCloud-functie krijgen gebruikers op afstand toegang tot de bestanden van een externe Mac. Ook kun je Terug naar mijn Mac gebruiken om het scherm te delen; je neemt dan op afstand de muis en het toetsenbord over om de andere Mac te besturen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wanneer macOS Mojave eind september wordt uitgebracht, zal het besturingssysteem niet meer uitgerust zijn met Terug naar mijn Mac. Hiervoor waarschuwt Apple in een melding aan gebruikers van het programma.

Terug naar mijn Mac alternatieven

Apple beveelt gebruikers van het programma drie Terug naar mijn Mac alternatieven aan: iCloud Drive, Schermdeling en Apple Remote Desktop.

1. iCloud Drive

Als je op meerdere Macs toegang wilt hebben tot je bestanden, kun je gebruikmaken van iCloud Drive. Hiervoor ga je naar ‘Systeemvoorkeuren>iCloud’ en zet je het vinkje voor iCloud Drive aan. Handig is het om via ‘Opties’ de functie “Map ‘Bureaublad’ en ‘Documenten'” inschakelen. Alle bestanden die je dan bewaart in Bureaublad of Documenten, kun je dan ook via een van je andere Macs benaderen.

2. Schermdeling

Met Schermdeling heb je de mogelijkheid om op afstand een andere Mac te besturen; je kunt dan niet alleen op afstand bij je bestanden, maar ook bijvoorbeeld de instellingen aanpassen, of programma’s openen. Bij Schermdeling is het belangrijk dat de Macs zich binnen hetzelfde netwerk bevinden.

3. Apple Remote Desktop

Een professioneel alternatief voor Schermdeling is de krachtige Apple Remote Desktop-app. Veel gebruikers zullen echter niet blij zijn met deze suggestie, gezien de hoge prijs van €89,99. Bovendien voorziet Apple de app van weinig updates; dit gebeurde voor het laatst in februari 2017. Wat dat betreft zijn er ook betere (en gratis) opties, zoals TeamViewer.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar