Terug naar Tap to Pay in Nederland: gebruik nu je iPhone als pinapparaat!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tap to Pay in Nederland: gebruik nu je iPhone als pinapparaat!

Door Annemiek Lourensen22 augustus 2023 11:343 min. leestijd0

Tap to Pay is vanaf nu beschikbaar in Nederland! Apple kondigde het zojuist aan via een persbericht. Wat kun je ermee? En hoe gebruik je het?

Tap to Pay

Tap to Pay

Met Tap to Pay kunnen bedrijven in heel Nederland contactloze betalingen in persoon accepteren. Gewoon, met een iPhone. Zij hebben dus geen pinapparaat meer nodig, wat de functie vooral handig maakt voor kleine ondernemingen. Als klant bepaal je nog steeds zelf hoe je wilt betalen: met Apple Pay, contactloze creditcards, bankpassen of andere digitale portemonnees. Het kan allemaal!

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De functie zit niet ingebouwd in Apple’s smartphone. In plaats daarvan moeten betalingsplatforms en app-ontwikkelaars Tap to Pay integreren in hun iOS-apps. Winkels of andere bedrijven die hier dan mee samenwerken, kunnen de functie aanbieden aan hun klanten.

Bij betaalplatforms Adyen en SumUp kunnen klanten de functie nu al gebruiken. Binnenkort volgen ook Klearly, myPOS, Pay, Rabobank, Revolut, Stripe, Viva Wallet en Worldline. Adyen is er zelfs volop mee bezig om de functie ook naar andere bedrijven te brengen, waaronder cosmeticabedrijf Rituals. En uiteraard mag de fysieke Apple Store niet ontbreken: daar wordt Tap to Pay de komende weken ook uitgerold.

Hoe werkt Tap to Pay?

Om Tap to Pay te gebruiken, moeten verkopers voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo hebben ze een iPhone Xs of nieuwer nodig, inclusief de nieuwste iOS-software en een ondersteunende app. De functie is verder niet plaatsgebonden: winkeliers kunnen het overal gebruiken, niet per se alleen in hun eigen winkels.

Betalen is simpel. In de winkel vraagt een verkoper gewoon om je betaalmiddel in de buurt van zijn of haar eigen iPhone te houden. Denk dus aan een contactloze creditcard, of een iPhone of Apple Watch met Apple Pay. En dat was het eigenlijk wel. De NFC-techniek zorgt er namelijk automatisch voor dat de betaling wordt voltooid. Het werkt dus net als contactloos betalen met een pinapparaat, maar dan zonder deze extra hardware.

Nieuwe iPhone-functie

Tap to Pay is niet helemaal nieuw. De functie werd vorig jaar al uitgebracht in de Verenigde Staten, waar het inmiddels razend populair is. Met de release in Nederland is de functie voor het eerst beschikbaar in een Europese regio.

Op moment van schrijven kun je als particulier nog niet zelf betalingen accepteren met de functie. Even gauw je vrienden betalen – bijvoorbeeld na een avondje stappen – lukt dus nog niet. Of dit in de toekomst wel komt, is nog onduidelijk. Al zou het heel handig zijn als de functie beschikbaar was voor een app als Tikkie.

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Waaronder van nieuwe functies als deze? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar