Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Stemwijzer apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
stemwijzer apps Tweede Kamerverkiezingen 2021


Lees verder na de advertentie

Nog even, en dan baant Nederland zich naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maar op welke partij moet je stemmen? Een Tweede Kamerverkiezingen stemwijzer helpt je op weg. Dit zijn in 2021 de beste stemwijzer apps.

Stemwijzer Tweede Kamerverkiezingen 2021

Op 15, 16 en 17 maart mogen we stemmen. Maar welk vakje kruis je dit keer met je rode potlood aan? Deze stemwijzers zorgen dat je straks in het stemhokje weet wat je moet stemmen.

1. StemWijzer

StemWijzer.nl is de populairste internetapplicatie in verkiezingstijd. In de stemhulp geef je je mening over dertig stellingen, waarna een stemadvies volgt. StemWijzer is goed aangepast aan het gebruik via smartphones, dus het invullen werkt ook goed met een iPhone.

Elke week een iPhone-tip? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

2. Kieskompas

Een andere populaire stemwijzer voor de Tweede Kamerverkiezingen is Kieskompas.nl. In deze stemhulp beantwoord je dertig vragen en geef je je mening over politieke partijen. Daarna laat een kaart zien waar je staat op het politieke landschap – en welke partij het meest in de buurt komt.

3. Zweefmeter

De Zweefmeter is een nieuwe stemwijzer-app van het programma De Vooravond. In de app zweef je de komende dagen met een papieren vliegtuig door het politieke landschap. Elke werkdag komen er drie stellingen bij. Als je op 12 maart alle stellingen hebt ingevuld, landt je papieren vliegtuig bij de politieke partij die het best bij jouw ideeën past.

4. Keezer’s Quest

De leukste stemwijzer komt af van het programma Zondag met Lubach: de Keezer’s Quest. De hilarische stemwijzergame speel je in de browser. Daar ga je in een nostalgische 8-bit-wereld op avontuur met een hond. Onderweg kom je karakters tegen die wat van je vragen. Uiteindelijk krijg je stemadvies op basis van de beslissingen die je tijdens het spel maakte.

5. Technologie Kieswijzer

In de meeste stemwijzers komt het onderwerp technologie nauwelijks aan bod. Daarom is er nu ook een Technologie Kieswijzer. Beantwoord vragen over fake news, privacy en de macht van grote techbedrijven, zoals Apple. Aan het eind ontdek je welke partijen het meest overeenkomen.

Meer Tweede Kamerverkiezingen 2021 stemwijzer apps

Naast de genoemde stemhulpen bestaan er nog tientallen (veelal kleine) kieswijzers. Zo’n kleinere stemwijzer kan bijvoorbeeld handig zijn als je een heel specifiek onderwerp belangrijk vindt. Dit zijn ze.

6. KiesWijzerWonen

De naam zegt het al: KiesWijzerWonen richt zich op de belangrijkste woonthema’s.

7. Ongemakkelijke Kieswijzer

De Ongemakkelijke Kieswijzer stelt ingewikkelde dilemma’s over leven, liefde en de dood.

8. Cannabis Stemwijzer

Welke partijen zijn voorstander van het legaliseren van softdrugs en welke niet? Achterhaal het met de Cannabis Stemwijzer.

9. Slimmer Kiezen

In Slimmer Kiezen stem je op moties. Je keuzes worden vergeleken met het stemgedrag van partijen uit de Tweede Kamer.

10. Kieswijzer Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad heeft een eigen Kieswijzer. Aan achttien lijstrekkers werden dertig stellingen voorgelegd.

11. Stemchecker Volkskrant

De Stemchecker van de Volkskrant geeft geen stemadvies, maar vergelijkt jouw mening met het stemgedrag van politieke partijen.

12. NCR Stemhulp

De NCR Stemhulp levert geen stemadvies op, maar wel inzicht in de plannen van partijen. Je kiest zelf de thema’s en politieke partijen die je met elkaar wil vergelijken.

13. Welke partij past bij mij?

Welkepartijpastbijmij.nl is een beetje zoals de bekende stemwijzers. Je krijgt 23 stellingen voorgeschoteld, waarna je ziet waar jouw politieke voorkeur ligt.