Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Spotify Wrapped 2023: hier vind je je muzikale jaaroverzicht

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Spotify Wrapped 2023

Spotify Wrapped 2023 is eindelijk hier! Hoe zag jouw luistergedrag van het afgelopen jaar eruit? Bekijk het hier.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over apps en diensten als Apple Music en Spotify? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Spotify Wrapped 2023

Het jaar komt langzaam tot een einde, en dat betekent maar één ding: Spotify Wrapped 2023 is uit! De muziekdienst heeft je luistergedrag het afgelopen jaar weer nauwkeurig in de gaten gehouden. Hoeveel uur heb je gestreamd? Wat waren je favoriete genres? En welke artiesten, nummers en podcasts stonden bij jou op repeat?

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Met Spotify Wrapped ontvang je een leuk overzicht van al die gegevens. Ze zijn cool weergegeven, met Instagram-achtige verhalen vol foto’s en video’s waar je snel doorheen kunt scrollen. Die kun je vervolgens delen met anderen, zodat je vrienden en familie inzicht krijgen in je muzieksmaak. Althans, je komt natuurlijk minder cool over wanneer het favoriete slaapliedje van je kind op één staat – dan kun je je overzicht beter voor jezelf houden. Maar waar vind je Spotify Wrapped 2023 überhaupt?

Waar Spotify Wrapped 2023?

Spotify Wrapped 2023

Spotify Wrapped staat net als ieder jaar op het beginscherm van de app. Heb je een verouderde versie, dan moet je Spotify mogelijk eerst updaten. Hiervoor ga je naar de App Store, zoek je naar ‘Spotify’ en tik je bij de app op ‘Werk bij’. Daarna vind je Spotify Wrapped 2023 als volgt:

  • Open de Spotify-app.
  • Tik linksonder op ‘Home’.
  • Tik op het tabblad ‘Wrapped’ bovenin.
  • Kies ‘Jouw Wrapped’ of ‘Jouw 2023 Wrapped’ om je muzikale jaaroverzicht te bekijken.

Nu zie je alle data die Spotify heeft verzameld over je luistergedrag van het afgelopen jaar. Op het einde vind je een kort overzicht van de belangrijkste data. Kies daar je favoriete stijl van uit, tik op ‘Delen’ en je kunt het direct op social media plaatsen of op je iPhone of iPad downloaden.

Ga je terug naar het tabblad ‘Wrapped’, dan krijg je nog veel meer informatie te zien. Zo vind je bij ‘Jouw topnummers’ een playlist met je top honderd nummers van 2023. Bij ‘Video’s van jouw artiesten’ krijg je ook nog een persoonlijk bedankje van jouw meest beluisterde artiesten, en bij ‘2023 in muziek’ ontdek je waar de rest van de wereld zoal naar luisterde. Waar ga jij voor?