Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Spotify lanceert langverwachte app voor de Apple Watch

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Spotify Apple Watch app


Lees verder na de advertentie

Het heeft even geduurd, maar Spotify heeft nu ook een Apple Watch-app. Dinsdag lanceerde ’s werelds grootste muziekstreamingdienst zijn eerste watchOS-versie. Die is nu nog beperkt, maar Spotify schrijft dat er in een toekomstige versie meer functies verschijnen.

Spotify Apple Watch

Om Spotify op je Apple Watch te krijgen, moet je de iPhone-app updaten naar de nieuwste versie: 8.4.79. Je kunt de muziek van Spotify dan vanaf je pols bedienen en dingen doen zoals het overslaan van nummers, of 15 seconden terugspoelen in een podcast wanneer je iets hebt gemist.

Bovendien is er een paneel met nummers die je recent hebt afgespeeld en hier vind je de populaire Shuffle-functie. Je kunt de app ook gebruiken om via Spotify Connect verbinding te maken met je speakers of andere apparaten.

Zoals gezegd is de Apple Watch-versie verder beperkt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om offline naar je muziek en podcasts te luisteren, maar Spotify schrijft dat die functionaliteit eraan komt. Wanneer dat zal zijn, is niet duidelijk.

Spotify vs. Apple Music


kooptip

Spotify is veruit de grootste muziekdienst ter wereld en heeft bijna twee keer meer abonnees dan Apple Music. Toch is de dienst van Apple aan een opmars bezig. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld: jarenlang was Spotify daar de meest gebruikte muziekdienst, maar sinds dit jaar is dat Apple Music.

In Nederland heeft Apple Music nog flink wat terrein te winnen. Begin deze maand berichtte Telecompaper over een onderzoek, waaruit blijkt dat slechts 6 procent van de Nederlanders muziek streamt via Apple Music. Spotify wordt daarentegen door bijna de helft van de Nederlanders gebruikt: 43 procent.