Terug naar Spotify lanceert langverwachte app voor de Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Spotify lanceert langverwachte app voor de Apple Watch

Door Koen van Ekeren14 november 2018 09:382 min. leestijd0

Het heeft even geduurd, maar Spotify heeft nu ook een Apple Watch-app. Dinsdag lanceerde ’s werelds grootste muziekstreamingdienst zijn eerste watchOS-versie. Die is nu nog beperkt, maar Spotify schrijft dat er in een toekomstige versie meer functies verschijnen.

Spotify Apple Watch

Spotify Apple Watch

Om Spotify op je Apple Watch te krijgen, moet je de iPhone-app updaten naar de nieuwste versie: 8.4.79. Je kunt de muziek van Spotify dan vanaf je pols bedienen en dingen doen zoals het overslaan van nummers, of 15 seconden terugspoelen in een podcast wanneer je iets hebt gemist.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Bovendien is er een paneel met nummers die je recent hebt afgespeeld en hier vind je de populaire Shuffle-functie. Je kunt de app ook gebruiken om via Spotify Connect verbinding te maken met je speakers of andere apparaten.

Zoals gezegd is de Apple Watch-versie verder beperkt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om offline naar je muziek en podcasts te luisteren, maar Spotify schrijft dat die functionaliteit eraan komt. Wanneer dat zal zijn, is niet duidelijk.

Spotify vs. Apple Music

Spotify is veruit de grootste muziekdienst ter wereld en heeft bijna twee keer meer abonnees dan Apple Music. Toch is de dienst van Apple aan een opmars bezig. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld: jarenlang was Spotify daar de meest gebruikte muziekdienst, maar sinds dit jaar is dat Apple Music.

In Nederland heeft Apple Music nog flink wat terrein te winnen. Begin deze maand berichtte Telecompaper over een onderzoek, waaruit blijkt dat slechts 6 procent van de Nederlanders muziek streamt via Apple Music. Spotify wordt daarentegen door bijna de helft van de Nederlanders gebruikt: 43 procent.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar