Terug naar 2 miljoen mensen luisteren gratis Spotify Premium
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

2 miljoen mensen luisteren gratis Spotify Premium

Door Sven Lamers26 maart 2018 14:212 min. leestijd0

In aanloop naar de beursgang van Spotify komen steeds meer gênante details over de meestgebruikte muziek-streamingdienst ter wereld naar buiten. Zo meldt Reuters dat er twee miljoen gebruikers zijn die de Premium-variant van de dienst gebruiken, maar geen cent ervoor betalen. Gratis Spotify Premium wordt mogelijk door gehackte versies van de Spotify-app te gebruiken.

Spotify Release Radar

Gratis Spotify Premium

Naast de gratis versie van Spotify waar je tussendoor reclames te horen krijgt, is er de Premium-variant voor een tientje per maand. Daarmee zijn de reclames weg en kun je muziek downloaden om er onderweg, zonder internet, naar te luisteren. In de laatste maanden is er echter een trend ontstaan waar Spotify niet blij mee kan zijn. Zo gebruiken een aantal ‘klanten’ de gratis versie, maar blokkeren de reclames. Mogelijk wordt dit onder andere met een aangepaste Android-versie van de app. Op de iPhone kan dit niet. Daarmee is het niet mogelijk om liedjes te downloaden of de Spotify Cast-functie te gebruiken. Wel kunnen deze gebruikers onbeperkt liedjes skippen – dat is in de gratis versie eigenlijk ook beperkt.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Mailtjes hielpen niet

Spotify heeft al via mail waarschuwingen naar de niet betalende klanten gestuurd, maar dit zorgde voor geen verbetering. In eerste instantie werd echter ook gedacht dat de schade niet al te groot zou zijn. In de laatste tijd is het probleem echter alleen maar erger geworden. Dit werd duidelijk toen Spotify zijn gebruikerscijfers moest aanpassen. Nu zijn er twee miljoen betalende klanten minder. Volgens eigen zeggen heeft de dienst 157 miljoen gebruikers, waarvan 71 miljoen voor Premium betalen.

Tot nog toe werd het gebruik van dergelijke aangepaste apps getolereerd, maar omdat Spotify binnenkort zijn debuut op de beurs wil maken, is het goed mogelijk dat Spotify andere maatregelen neemt, dan alleen maar een mailtje naar de muziekpiraten te sturen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar