Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

2 miljoen mensen luisteren gratis Spotify Premium

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Headspace en Spotify


Lees verder na de advertentie

In aanloop naar de beursgang van Spotify komen steeds meer gênante details over de meestgebruikte muziek-streamingdienst ter wereld naar buiten. Zo meldt Reuters dat er twee miljoen gebruikers zijn die de Premium-variant van de dienst gebruiken, maar geen cent ervoor betalen. Gratis Spotify Premium wordt mogelijk door gehackte versies van de Spotify-app te gebruiken.

Spotify Release Radar

Gratis Spotify Premium

Naast de gratis versie van Spotify waar je tussendoor reclames te horen krijgt, is er de Premium-variant voor een tientje per maand. Daarmee zijn de reclames weg en kun je muziek downloaden om er onderweg, zonder internet, naar te luisteren. In de laatste maanden is er echter een trend ontstaan waar Spotify niet blij mee kan zijn. Zo gebruiken een aantal ‘klanten’ de gratis versie, maar blokkeren de reclames. Mogelijk wordt dit onder andere met een aangepaste Android-versie van de app. Op de iPhone kan dit niet. Daarmee is het niet mogelijk om liedjes te downloaden of de Spotify Cast-functie te gebruiken. Wel kunnen deze gebruikers onbeperkt liedjes skippen – dat is in de gratis versie eigenlijk ook beperkt.

Mailtjes hielpen niet


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Spotify heeft al via mail waarschuwingen naar de niet betalende klanten gestuurd, maar dit zorgde voor geen verbetering. In eerste instantie werd echter ook gedacht dat de schade niet al te groot zou zijn. In de laatste tijd is het probleem echter alleen maar erger geworden. Dit werd duidelijk toen Spotify zijn gebruikerscijfers moest aanpassen. Nu zijn er twee miljoen betalende klanten minder. Volgens eigen zeggen heeft de dienst 157 miljoen gebruikers, waarvan 71 miljoen voor Premium betalen.

Tot nog toe werd het gebruik van dergelijke aangepaste apps getolereerd, maar omdat Spotify binnenkort zijn debuut op de beurs wil maken, is het goed mogelijk dat Spotify andere maatregelen neemt, dan alleen maar een mailtje naar de muziekpiraten te sturen.