Terug naar Sony kondigt WF-1000XM5 aan: dé concurrent voor AirPods Pro?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Sony kondigt WF-1000XM5 aan: dé concurrent voor AirPods Pro?

Door Ward Edema24 juli 2023 18:003 min. leestijd0

Sony heeft de WF-1000XM5 aangekondigd, en deze nieuwe premium noise cancelling oortjes zijn de grootste concurrent voor de AirPods Pro tot nu toe. Dit is waarom.

WF1000-XM5

Sony WF-1000XM5

Het is inmiddels al zes jaar geleden dat Sony de WF-1000X aankondigde: de eerste volledig draadloze oortjes met ruisonderdrukking. Dit was toen nog groot nieuws, maar sinds de komst van de AirPods Pro kijken we eigenlijk niet meer op van dit soort premium oordopjes.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Toch verdienen de nieuwe Sony WF-1000XM5 de nodige aandacht. Deze nieuwste uitvoering van Sony’s premium oortjes brengt zulke grote verbeteringen dat ze zich niet alleen kunnen meten met de AirPods Pro, maar ze zelfs op meerdere fronten verslaan.

Kleiner en stiller

Misschien wel de grootste verbetering van de Sony WF-1000XM5 is het nieuwe ontwerp. Waar zijn voorganger wat aan de grote en zware kant was – dit was één van de minpunten in onze Sony WF-1000XM4 review – is deze nieuwe versie 25% kleiner en 20% lichter. Dit maakt hem hopelijk een stuk comfortabeler.

WF-1000XM4 vs WF-1000XM5
Grote oortjes worden klein(er).

Ook de noise cancelling is verbeterd – al was die bij het vorige model ook al top. Door extra microfoons en een nieuwe chip worden lagere tonen nog beter weggefilterd. Volgens Sony hebben de oortjes daardoor de beste noise cancelling op de markt: beter dus dan de AirPods Pro 2. De verbeterde schuimen oortjes – die er nu ook in een extra klein formaat zijn – filteren dan juist weer de hoge tonen.

Nog beter geluid

Eén van meest indrukwekkende eigenschappen van de WF-1000XM4 was de geluidskwaliteit: de sound had een diepe bass en volle middentonen. Wel vielen de hoge tonen nog wat tegen ten opzichte van de AirPods Pro 2. Dat heeft Sony aangepakt met grotere drivers die specifiek beter zijn voor hogere frequenties, en een verbeterde audiochip.

Sony WF1000XM5

De laatste noemenswaardige upgrade is verbeterde gesprekskwaliteit. Dit is een vlak waar de AirPods het nog steeds bovengemiddeld goed doen – mede door het design met de steeltjes waar de microfoons in verwerkt zitten. Dat heeft Sony nog niet, maar door een nieuw algoritme zou je stem beter opgepikt moeten worden, zelfs bij veel omgevingsgeluiden zoals wind.

Sony WF-1000XM5 release

De Sony WF-1000XM5 komen in augustus uit voor € 320. Dat is dus twee tientjes meer dan de AirPods Pro, maar dan wel voor – in ieder geval op papier – nóg indrukwekkendere oortjes.

Wil je op de hoogte blijven van deze AirPods Pro-concurrent en later dit jaar onze review lezen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Sony

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar