Terug naar Deze app blaast water uit je iPhone 7 (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze app blaast water uit je iPhone 7 (video)

Door Daan Jeuken9 december 2016 15:322 min. leestijd0

De iPhone 7 is volgens Apple de eerste waterbestendige iPhone. Zwemmen wordt nog steeds afgeraden, maar vloeistoffen morsen is geen probleem. Maar wat als dat is gebeurd? Hoe krijg je het water eruit? Daar is een app voor.

Waterdicht

In tegenstelling tot de Apple Watch is de iPhone 7 niet waterdicht, maar waterbestendig. Apple’s persplaatjes mogen de telefoon dan wel in een plas water tonen, maar het blijft in eigen bewoordingen uiterst voorzichtig. ‘Vloeistof morsen vormt een minder groot probleem. Net als stof.’ Dat filmpjes uitwijzen dat de iPhone veel waterdichter is dan dat, kan Apple niet deren. Voorzichtigheid is troef.

iPhone 7 waterdicht water

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wateruitstoot

Door Apple’s voorzichtigheid is het ook niet vreemd dat de iPhone de fancy wateruitstootmodus van de Apple Watch Series 2 niet heeft. Die gebruikt een geluidsfrequentie om het water uit de speakerpoort te stuwen. Op de iPhone kan nu echter tóch iets soortgelijk, dankzij een app.

Sonic

De app, genaamd Sonic, doet één ding: het zendt een geluidsfrequentie. Welke, dat kun je zelf kiezen – op niet bijster gebruiksvriendelijke wijze overigens. Redditor PointlessPankcake ontdekte echter zijn nevenfunctie. Kies je op de natte iPhone 7 een frequentie rond de 165, dan wordt het water uit de speaker gespuugd. Net als bij de Apple Watch dus.

Proef op de som

PointlessPankcake maakte ons nieuwsgierig, dus we namen de proef op de som. We morsten per ongeluk water over de iPhone, startten de app op en keken in slomo mee met het fascinerende schouwspel.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar