Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze app blaast water uit je iPhone 7 (video)

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
waterdicht


Lees verder na de advertentie

De iPhone 7 is volgens Apple de eerste waterbestendige iPhone. Zwemmen wordt nog steeds afgeraden, maar vloeistoffen morsen is geen probleem. Maar wat als dat is gebeurd? Hoe krijg je het water eruit? Daar is een app voor.

Waterdicht

In tegenstelling tot de Apple Watch is de iPhone 7 niet waterdicht, maar waterbestendig. Apple’s persplaatjes mogen de telefoon dan wel in een plas water tonen, maar het blijft in eigen bewoordingen uiterst voorzichtig. ‘Vloeistof morsen vormt een minder groot probleem. Net als stof.’ Dat filmpjes uitwijzen dat de iPhone veel waterdichter is dan dat, kan Apple niet deren. Voorzichtigheid is troef.

iPhone 7 waterdicht water

Wateruitstoot

Door Apple’s voorzichtigheid is het ook niet vreemd dat de iPhone de fancy wateruitstootmodus van de Apple Watch Series 2 niet heeft. Die gebruikt een geluidsfrequentie om het water uit de speakerpoort te stuwen. Op de iPhone kan nu echter tóch iets soortgelijk, dankzij een app.

Sonic


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De app, genaamd Sonic, doet één ding: het zendt een geluidsfrequentie. Welke, dat kun je zelf kiezen – op niet bijster gebruiksvriendelijke wijze overigens. Redditor PointlessPankcake ontdekte echter zijn nevenfunctie. Kies je op de natte iPhone 7 een frequentie rond de 165, dan wordt het water uit de speaker gespuugd. Net als bij de Apple Watch dus.

Proef op de som

PointlessPankcake maakte ons nieuwsgierig, dus we namen de proef op de som. We morsten per ongeluk water over de iPhone, startten de app op en keken in slomo mee met het fascinerende schouwspel.