Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2018

Apple verlost ons eindelijk van de trage iPhone-oplader

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iPhone snellader render


Lees verder na de advertentie

Al jaren tref je in de doos van elke nieuwe iPhone een 5W-oplader aan. Daar is op zich niets mis mee, je kunt er immers je telefoon mee opladen. Alleen gaat dat zóóó traag. Gebruik je een krachtigere oplader met meer watt (bijvoorbeeld die van de iPad), dan kun je relatief recente iPhones (vanaf de 6s) beduidend sneller opladen. Blijkbaar is dit nieuws nu eindelijk doorgedrongen naar Tim Cook. Afgelopen maand waren er al renders, maar nu zijn foto’s uit China opgedoken die de nieuwe oplader voor de iPhone 2018 laat zien. Deze gaat eindelijk de trage 5W-oplader vervangen. Naast meer kracht zijn er echter nog een aantal andere updates bij de opvolger van de oplader.

nieuwe-iPhone-oplader2

iPhone-oplader met usb-c

De foto’s verschenen op het Chinese site Chongdiantou en tonen de Amerikaanse variant van de nieuwe iPhone-oplader. Het gaat hierbij om een ‘engineering sample’ – dat is een vergevorderd prototype. In plaats van de voorheen gebruikte usb-a-aansluiting heeft de nieuwe oplader nu eentje met usb-c. Dat zou overigens ook betekenen dat Apple voor het eerst een Lightning-naar-usb-c-kabel in de doos van de iPhone stopt. Als je zo’n kabel nu in de Apple Store wilt kopen, ben je al minimaal 25 euro kwijt.

Design komt overeen met renders

Het design komt ongeveer overeen met de eerder genoemde renders. Qua afmetingen is de iPhone-oplader dus nog steeds vergelijkbaar met de 5 watt-oplader, alhoewel hij iets dikker wordt. Volgens de specificaties aan de onderkant heeft de nieuwe oplader nu 5V bij 3 ampère (15 watt), ofwel 9V bij 2 ampère (18 Watt). Hiermee zou het opladen zo’n drie keer sneller gaan. iPhone helemaal opladen naar 100 procent in minder dan een uur? Ja, graag!


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Overigens moeten we nog een kanttekening plaatsen. Volgens andere geruchten wil Apple bij de opvolger van de iPhone X helemaal inzetten op draadloos en álle aansluitingen op de telefoon verwijderen. In dat geval wordt het natuurlijk lastig om hem met deze oplader op te laden. Maar met een AirPower-matje moet het ook veel sneller gaan.

nieuwe-iPhone-oplader3

iPad-oplader momenteel de goedkoopste oplossing van Apple

Op dit moment is voor iPhone-gebruikers het goedkoopst om een 12W-oplader van de iPad met usb-a-aansluiting te kopen. Deze kan een iPhone X binnen een half uur opladen naar 40 procent. De oplader kost 25 euro. Eem combinatie van de usb-c-oplader van de MacBook en een Lighting-naar-usb-c-kabel is nóg sneller (na een half uurtje meer dan 50%), maar ook aanzienlijk duurder. De MacBook-voeding gaat voor 59 euro over de virtuele toonbank van de Apple Store.