Terug naar Zien: zo bizar snel is de MacBook Air met de M1
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zien: zo bizar snel is de MacBook Air met de M1

Door Koen van Ekeren20 november 2020 10:382 min. leestijd0

Dat de nieuwe M1-chip een snelheidsmonster is, verzekerde Apple al. Opgedoken benchmark-testen onderstreepten het ook. Maar pas als je de nieuwe MacBook Air voor het eerst in handen hebt, besef je hoe gigantisch snel de nieuwe chip van Apple is.

Snelheid MacBook Air met M1

In de afgelopen week ging er al een video van de MacBook Air viraal, waarbij apps razendsnel achter elkaar werden geopend – met nauwelijks vertraging. Dat willen wij ook ervaren. Meteen nadat we de MacBook Air van zijn verpakking bevrijden, stellen we de M1 op de proef.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In de video zie je wat er gebeurt als je elke standaard-app op de MacBook opent, snel achter elkaar. Moeiteloos tovert de MacBook Air apps als Safari, Kaarten, Pixelmator Pro en Final Cut Pro tevoorschijn, met nauwelijks vertraging. En nee, echt niet: deze beelden zijn niet versneld afgespeeld.

Goedkoopste configuratie

En het mooiste van alles: de Mac die we in deze video testen, is de goedkoopste MacBook die Apple aanbiedt. Het gaat dus om een MacBook Air van € 1129, met een 7-core GPU, 8 GB werkgeheugen en 256 GB SSD-opslag. Eventueel kun je de MacBook nog configureren met een GPU met acht kernen en 16 GB werkgeheugen. Voor als dit je nog niet snel genoeg is.

Extra indrukwekkend is dat de Air de intensieve taken uitvoert zonder heet te worden, of geluid te produceren. Doordat de M1-chip minder hitte produceert, was een ventilator niet nodig. De MacBook Air blijft hierdoor geruisloos, wat je er ook mee doet.

Beter dan elke Intel-Mac

In eerder opgedoken snelheidstests wist de MacBook Air al uit te blinken. In de single-core testen (waarbij één taak wordt uitgevoerd) is de Air sneller dan élke Intel-Mac die Apple ooit heeft gemaakt. In de multi-core berekeningen deden alleen de dure (i)Mac Pro’s het beter.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Air
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar