Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Slimme gadgets die jouw leven comfortabel maken

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Wil jij op kantoor alvast instellen dat het thuis 21 graden is als je thuiskomt of tijdens vakantie ervoor zorgen dat de lichten thuis op een vast moment aanspringen? Dat kan gemakkelijk als jij thuis een aantal slimme apparaten hebt staan. Van slimme verlichting, een slimme koelkast tot een robotstofzuiger of een geluidsinstallatie. De keuze is reuze op het gebied van smart-home apparatuur. Wat zijn slimme gadgets die niet kunnen ontbreken als jij je leven comfortabeler wilt maken? We hebben een paar ideeën.

Bedien verlichting op afstand

Met slimme verlichting kun je – zonder dat je uit je stoel komt – een lamp aan- en uitschakelen of dimmen. Ook kun je verlichting op afstand bedienen, bijvoorbeeld als je onderweg bent. Zo hoef je nooit meer na te denken of je wel of niet het licht hebt uitgedaan, terwijl je haast had om weg te komen. Ook kun je gebruik maken van verlichting met bewegingssensoren. Die zorgen ervoor dat het licht aan of uit gaat wanneer je een ruimte binnengaat of verlaat. Met een timer kun je zelf de tijd instellen wanneer een lamp aan- of uitschakelt, handig als je op vakantie bent.

Slimme stekkers

Een ander slim apparaat dat jouw leven een stuk comfortabeler maakt is een slimme stekker. Met een slimme stekker zet je vanaf elke locatie een apparaat uit, gewoon met je iPhone. Zo kun je bijvoorbeeld de tv uitzetten of de koffiemachine. Een groot voordeel van een slimme stekker is dat je hiermee ook gemakkelijk bezuinigt op jouw energieverbruik. Immers verbruiken elektronische apparaten in de slaapstand – weliswaar weinig – energie. Zo kun je bijvoorbeeld je televisie aansluiten op een slimme stekker. Het is dan niet erg als er een lampje van je tv blijft branden ondanks dat die uit staat. Met de app op je telefoon schakel je de stekker gewoon uit als je hem niet gebruikt.

Laat je smartphone maar thuis

Veel slimme apparaten bedien je met een app op de iPhone. Een nadeel: je moet altijd je smartphone bij de hand hebben. Met een slim horloge is dat niet meer nodig. Zo kun je met de Apple Watch of een ander ‘smarthorloge’ ook apps gebruiken. Daarnaast lees je ook nog eens binnenkomende berichtjes en e-mails of vraag je via Siri of Google Assistent wat het weer wordt en welke afspraken in je agenda staan. Ook zijn er ook veel slimme horloges die je kunt dragen tijdens het sporten. Ze bieden ondersteuning voor verschillende work-outs, meten je hartslag of tellen het aantal stappen dat je op een dag zet.

Laat je planten vanzelf groeien


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Heb jij geen groene vingers? Met een slimme tuin is dat ook niet nodig. Een slimme tuin is een kleine kas waarin planten of kruiden zijn geplant die zelfvoorzienend zijn. Zo krijgen de planten elke dag de juiste hoeveelheid licht en gaat er een signaal af als de planten water nodig hebben. Daarnaast wordt de luchtkwaliteit in de kas vanzelf geregeld zodat jij niet hoeft na te denken of de planten wel genoeg zuurstof krijgen. Met deze slimme plantenkas is het wel heel comfortabel om een ‘tuintje’ te onderhouden.

Stofzuigen met een robotstofzuiger

Stofzuigen is meestal een huishoudelijke klus die wekelijks voorkomt. Maar zeker wanneer je kinderen of huisdieren hebt is stofzuigen iets wat een dagelijkse aangelegenheid is. Een robotstofzuiger neemt jou deze klus uit handen. Het enige wat je hoeft te doen is hem één keer programmeren en daarna maakt hij automatisch zijn schoonmaakronde wanneer je hem aanzet. Heb je huisdieren in huis? Dan is een robotstofzuiger die de uitwerpselen van jouw huisdier herkent helemaal ideaal, want die stofzuigt er met een grote boog omheen.

Een slimme babyfoon

Heb je jonge kinderen of een baby? Dan maakt een slimme babyfoon jouw leven een stuk comfortabeler. Een slimme babyfoon komt vaak in combinatie met een app op de telefoon. Middels de app op je iPhone zie je direct wat jouw kind doet in bed, en kun je tegen hem of haar praten, terwijl jij beneden op de bank zit. Maakt je kind veel bewegingen of geluid? Dan krijg je direct een melding via een widget op je telefoon. Zo hoef je niet elke keer naar boven om te checken hoe het gaat. Deze slimme gadgets maken jouw leven dus een stuk makkelijker en comfortabeler.