Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Eerste indruk Apple Watch Series 7: kleine upgrade, groot effect

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Apple Watch Series 7


Lees verder na de advertentie

De nieuwe Apple Watch werd al een maand geleden aangekondigd, en ligt vandaag eindelijk in de winkel. Wij konden ‘m al testen: dit is onze eerste indruk van de Apple Watch Series 7.

Apple Watch Series 7 kopen?

Is de Apple Watch series 7 iets voor jou? Kijk dan eens bij:

Amac | Coolblue | Belsimpel |Mediamarkt | bol.com

Scherm springt in het oog

Zodra je de Watch aanzet, valt direct op hoe flinterdun de schermranden zijn geworden. De Apple Watch Series 7 heeft een 20 procent groter scherm dankzij schermranden die maar liefst 40 procent dunner zijn geworden. Daardoor loopt het scherm nu door tot aan het gebogen deel van het glas, en dat ziet er futuristisch uit.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Dit effect wordt versterkt door de nieuwe wijzerplaat ‘Contour’, waarbij de uren van de wijzerplaat helemaal tot de rand geduwd worden. Dit oogt indrukwekkend, des te meer omdat de randen vanaf de zijkant nóg dunner lijken door de lichtbreking van het gebogen glas: dit effect heeft Apple niet overdreven in het promotiemateriaal. Na het met eigen ogen gezien te hebben, mag het afgeronde ontwerp wat ons betreft nog wel even blijven.

Apple Watch Series 7 groen

Eén van de beste manieren waarop het nieuwe scherm benut wordt is een volledig QWERTY-toetsenbord. Dit werkt verrassend goed en is een stuk sneller dan de handschriftherkenning van de vorige modellen. Helaas werkt het nog niet in het Nederlands: je moet dus Engels als één van de toetsenbordtalen op je iPhone hebben.

Sterker, maar niet minder elegant

Een andere grote verbetering van de Apple Watch is het glas: dat is 50 procent dikker dan bij de Apple Watch Series 6. Het glas heeft nu ook een platte onderzijde. Die verbeteringen bij elkaar zorgen voor veel betere barst- en stofbestendigheid. Opvallend is dan ook dat de Watch zelf niet dikker is geworden.

De hoogte van de kast is wel iets toegenomen: 1mm extra voor beide groottes. Dit verschil is echter dusdanig klein dat het in werkelijkheid nauwelijks opvalt. De breedte is verder gelijk: de bandjes dus ook.

Géén neutrale kleuren

Opvallend bij de Series 7 is dat alle neutrale kleuren zijn verdwenen. Zilver en goud zijn vervangen door sterrenlicht, wat een soort champagnekleur is. Spacegrijs is vervangen door inktblauw, oftewel donkergrijs met een blauwe tint. Dit is jammer: het is prettiger als een horloge neutraal oogt en daardoor bij alle kleuren kleding past.

Apple Watch Series 7 achterkant

Naast sterrenlicht en inktblauw heb je ook de lichtblauwe- en rode variant voor degenen die graag kleurrijk willen zijn. Als laatste is er de groene versie: die hebben we op de redactie. Hij heeft een donkergroene tint, wat met weinig licht een beetje spacegrijs lijkt. Het doet in combinatie met de groene band denken aan een soort NATO-horloge: een gave nieuwe look voor de Watch.

Intern geen nieuws

Alle menu’s voelen even snel als voorheen. Aan de binnenkant van de Watch is er dan ook weinig veranderd. Apple heeft het zelf wel over een ‘nieuwe’ S7-chip, maar in werkelijkheid is deze exact even snel als de S6-chip van de Series 6. Waarschijnlijk komt de nieuwe naam dus enkel door een vernieuwde aansturing voor het grotere scherm.

De bekende sensors zijn ook weer aanwezig. ECG? Check. Bloedsaturatiemeter? Check. Op dat front is de Apple Watch Series 7 gelijk aan z’n voorganger: we moeten dus in ieder geval nog een jaar wachten op extra gezondheidsfuncties.

Apple Watch Series 7 eerste indruk: onze conclusie

Hoewel het scherm eigenlijk de enige grote verbetering is voor de Apple Watch Series 7, maakt het wel een flink verschil. De Watch voelt een stuk moderner en functioneler dan ooit, ondanks alle gelijkenissen met z’n voorganger. Het ronde ontwerp is nu zo goed als geperfectioneerd: dit voelt als de Watch die Apple altijd al had willen maken.

Apple Watch contour

Vinden we het tot nu toe een must-buy voor Apple Watch-gebruikers? Als je al een Apple Watch Series 5 of 6 hebt, is het antwoord simpel: nee. Maar vanaf oudere modellen is het, als combinatie van de functies van recente modellen én een groter scherm, een behoorlijke upgrade.

Wanneer kun je hem kopen?

De Apple Watch Series 7 ligt vanaf vandaag, vrijdag 15 oktober, in de winkel. Hij is onder andere te koop bij Coolblue en Amac. Check de beste deals in onze prijsvergelijker: