Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Hierom is dit het slechtste moment om een iPhone te kopen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone kopen


Lees verder na de advertentie

Ben je van plan om een nieuwe iPhone te kopen? Doe het niet! Of tenminste: doe het niet nú. Dit is namelijk de tijd van het jaar waarin het wordt afgeraden om een nieuwe iPhone te kopen. In dit artikel leggen we uit waarom.

De nieuwe iPhone 15 staat voor de deur

Over twee weken vindt het jaarlijkse iPhone-event plaats, op 12 september. Apple kondigt dan de nieuwe iPhone 15-serie aan. Die kost vermoedelijk net zoveel als de iPhone 14-reeks van nu. Voor hetzelfde geld krijg je dan dus een betere telefoon.

Maar ook als je uit bent op een oudere iPhone – zoals de iPhone 14 of iPhone 13 – is het slim om je geduld (en je geld) te bewaren. Bij een lancering van een nieuwe iPhone geeft Apple de oudere modellen namelijk flinke prijsverlagingen. Vaak gaat het om zo’n 100 euro.

Dat het onverstandig is om nu een iPhone te kopen, gaat vooral op voor als je dat in de (online) Apple Store van plan bent te doen. Daar blijven de iPhone-prijzen het hele jaar heilig, totdat het bedrijf een nieuwe iPhone-serie uit de doeken doet.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Bij andere online winkels (zoals Bol.com en Coolblue) werden toestellen zoals de iPhone 13 en iPhone 14 gedurende het jaar al aanzienlijk goedkoper. De iPhone 14 kost bij nu Mobiel.nl bijvoorbeeld 855 euro en is daarmee 160 euro voordeliger dan bij Apple. We verwachten dat de prijzen bij de retailers over twee weken verder dalen, maar dat zal niet met grote sprongen zijn.

In je agenda

Koop dus nog even geen iPhone, maar wacht nog een paar weken tot de iPhone 15-lancering. En omcirkel 15 september alvast in het rood in de agenda. Op deze dag begint vermoedelijk de voorverkoop van de nieuwe iPhones en zijn de prijsverlagingen van de oudere toestellen in gang gezet.

Net als vorig jaar komen er vier nieuwe iPhones: de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Wil je meer weten over de nieuwe toestellen? Bekijk ons dossier: