Terug naar Hierom is dit het slechtste moment om een iPhone te kopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hierom is dit het slechtste moment om een iPhone te kopen

Door Koen van Ekeren1 september 2023 08:542 min. leestijd0

Ben je van plan om een nieuwe iPhone te kopen? Doe het niet! Of tenminste: doe het niet nú. Dit is namelijk de tijd van het jaar waarin het wordt afgeraden om een nieuwe iPhone te kopen. In dit artikel leggen we uit waarom.

De nieuwe iPhone 15 staat voor de deur

Over twee weken vindt het jaarlijkse iPhone-event plaats, op 12 september. Apple kondigt dan de nieuwe iPhone 15-serie aan. Die kost vermoedelijk net zoveel als de iPhone 14-reeks van nu. Voor hetzelfde geld krijg je dan dus een betere telefoon.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Maar ook als je uit bent op een oudere iPhone – zoals de iPhone 14 of iPhone 13 – is het slim om je geduld (en je geld) te bewaren. Bij een lancering van een nieuwe iPhone geeft Apple de oudere modellen namelijk flinke prijsverlagingen. Vaak gaat het om zo’n 100 euro.

Dat het onverstandig is om nu een iPhone te kopen, gaat vooral op voor als je dat in de (online) Apple Store van plan bent te doen. Daar blijven de iPhone-prijzen het hele jaar heilig, totdat het bedrijf een nieuwe iPhone-serie uit de doeken doet.

Bij andere online winkels (zoals Bol.com en Coolblue) werden toestellen zoals de iPhone 13 en iPhone 14 gedurende het jaar al aanzienlijk goedkoper. De iPhone 14 kost bij nu Mobiel.nl bijvoorbeeld 855 euro en is daarmee 160 euro voordeliger dan bij Apple. We verwachten dat de prijzen bij de retailers over twee weken verder dalen, maar dat zal niet met grote sprongen zijn.

In je agenda

Koop dus nog even geen iPhone, maar wacht nog een paar weken tot de iPhone 15-lancering. En omcirkel 15 september alvast in het rood in de agenda. Op deze dag begint vermoedelijk de voorverkoop van de nieuwe iPhones en zijn de prijsverlagingen van de oudere toestellen in gang gezet.

Net als vorig jaar komen er vier nieuwe iPhones: de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Wil je meer weten over de nieuwe toestellen? Bekijk ons dossier:

Meer weten over iPhone 15?
Bekijk dit dossier
De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar