Terug naar ‘Binnenkort altijd bereik met satellietverbinding op je Apple Watch’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Binnenkort altijd bereik met satellietverbinding op je Apple Watch’

Door Annemiek Lourensen25 april 2022 10:242 min. leestijd0

De Apple Watch en satellietverbinding: volgens de laatste geruchten is het dichterbij dan ooit. Wanneer verschijnt het en wat heb je eraan?

Apple Watch series 7

Satellietverbinding Apple Watch

Mark Gurman schrijft in zijn Power On-nieuwsbrief voor Bloomberg dat de Apple Watch in de toekomst satellietverbinding krijgt. En hier hoef je naar verluidt niet lang op te wachten, want de Apple-analist verwacht dat het om een model gaat dat dit of volgend jaar al verschijnt. Dat eerste zou ons niets verbazen: dit jaar worden er maar liefst drie nieuwe modellen verwacht. Grote kans dus dat minstens één daarvan deze feature krijgt.

Bovendien zijn er bepaalde signalen die volgens Gurman aangeven dat de Apple Watch satellietverbinding krijgt. Zo beweert hij dat Apple de handen in elkaar heeft geslagen met Globalstar Inc om de feature te lanceren. Zijn belangrijkste bewijsstuk? Globalstar schreef in februari dat er met een ‘potentiële en geheime klant’ een overeenkomst was gesloten om zeventien nieuwe satellieten te maken. Dat moet wel Apple zijn, vindt Gurman.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Satellietverbinding iPhone

De Apple Watch is niet het enige toestel waarbij over satellietverbinding wordt gespeculeerd: de iPhone maakt al enige tijd hetzelfde mee. Vorig jaar ging nog het gerucht dat de iPhone 13 deze feature zou krijgen, al bleek dit niet waar te zijn. Ook Gurman zelf was hier sceptisch over. Hij schreef toen dat het nog jaren zou duren voordat de hardware voor dit toestel klaar zou zijn. Hij is dus duidelijk van gedachte veranderd.

Dezelfde geruchten gaan momenteel rond over de iPhone 14: in dat geval zou satellietverbinding vooral van pas komen voor noodgevallen. Zo kan hij korte berichten naar noodcontacten sturen wanneer het toestel geen internetverbinding heeft. Het is nog maar de vraag of dit ook voor Nederland geldt, want Gurman gelooft dat de feature slechts in een aantal markten wordt gelanceerd.

Het moet nog maar blijken of alle geruchten deze keer wel waar zijn. Een ding is zeker: Apple lijkt gemotiveerd te zijn om ooit satellietverbinding in hun apparaten te implementeren. Welk toestel de eerste wordt, blijft voorlopig de grote vraag.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar