Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Binnenkort altijd bereik met satellietverbinding op je Apple Watch’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch series 7


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch en satellietverbinding: volgens de laatste geruchten is het dichterbij dan ooit. Wanneer verschijnt het en wat heb je eraan?

Satellietverbinding Apple Watch

Mark Gurman schrijft in zijn Power On-nieuwsbrief voor Bloomberg dat de Apple Watch in de toekomst satellietverbinding krijgt. En hier hoef je naar verluidt niet lang op te wachten, want de Apple-analist verwacht dat het om een model gaat dat dit of volgend jaar al verschijnt. Dat eerste zou ons niets verbazen: dit jaar worden er maar liefst drie nieuwe modellen verwacht. Grote kans dus dat minstens één daarvan deze feature krijgt.

Bovendien zijn er bepaalde signalen die volgens Gurman aangeven dat de Apple Watch satellietverbinding krijgt. Zo beweert hij dat Apple de handen in elkaar heeft geslagen met Globalstar Inc om de feature te lanceren. Zijn belangrijkste bewijsstuk? Globalstar schreef in februari dat er met een ‘potentiële en geheime klant’ een overeenkomst was gesloten om zeventien nieuwe satellieten te maken. Dat moet wel Apple zijn, vindt Gurman.

Satellietverbinding iPhone

De Apple Watch is niet het enige toestel waarbij over satellietverbinding wordt gespeculeerd: de iPhone maakt al enige tijd hetzelfde mee. Vorig jaar ging nog het gerucht dat de iPhone 13 deze feature zou krijgen, al bleek dit niet waar te zijn. Ook Gurman zelf was hier sceptisch over. Hij schreef toen dat het nog jaren zou duren voordat de hardware voor dit toestel klaar zou zijn. Hij is dus duidelijk van gedachte veranderd.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dezelfde geruchten gaan momenteel rond over de iPhone 14: in dat geval zou satellietverbinding vooral van pas komen voor noodgevallen. Zo kan hij korte berichten naar noodcontacten sturen wanneer het toestel geen internetverbinding heeft. Het is nog maar de vraag of dit ook voor Nederland geldt, want Gurman gelooft dat de feature slechts in een aantal markten wordt gelanceerd.

Het moet nog maar blijken of alle geruchten deze keer wel waar zijn. Een ding is zeker: Apple lijkt gemotiveerd te zijn om ooit satellietverbinding in hun apparaten te implementeren. Welk toestel de eerste wordt, blijft voorlopig de grote vraag.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!