Terug naar Rijbewijs-app in 2020 op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Rijbewijs-app in 2020 op je iPhone

Door Laura Grootaarts3 oktober 2016 13:352 min. leestijd1

De allerlaatste papieren rijbewijzen zijn afgelopen week verlopen, en na het rijbewijs op creditcard-formaat zijn we alweer toe aan iets nieuws: je rijbewijs als app. Nog even en je kunt een digitaal rijbewijs op je smartphone zetten, zo meldt Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Rijbewijs

Twee rijbewijs-apps

Rond 2020 komt het ‘roze papiertje’ dan eindelijk naar je telefoon. Bas van den Berg, unitmanager Rijbewijzen van de RDW, zegt tegen de Telegraaf dat er momenteel internationaal wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een standaard. De Britten zijn al een tijdje aan het testen specifiek met de iPhone. Zij testen een systeem waarbij het rijbewijs wordt opgenomen in de standaard Apple-app Wallet. In Nederland gaat het anders: hier is men bezig met de ontwikkeling van twee rijbewijs-apps. De ene app is voor de rijbewijshouders en moet het fysieke rijbewijs vervangen. De andere is bedoeld voor overheidsdiensten, hiermee moet het rijbewijs uitgelezen kunnen worden. Het testen komt nogal nauw, omdat het rijbewijs in Nederland ook kan worden gebruikt als identiteitsbewijs.

Rijbewijs op de iPhone

Voordelen rijbewijs op smartphone

Een digitaal rijbewijs op de iPhone, wij zien daar de voordelen wel van in. Stel dat je straks ook kunt betalen met Apple Pay, dan laat je je portemonnee voortaan thuis liggen, want met je iPhone heb je meteen alles bij de hand. Bij verlies kan een digitaal rijbewijs sneller gedeactiveerd worden, zodat er geen gekke dingen mee gebeuren. Maar kwijtraken is sowieso een stuk lastiger als het gaat om je telefoon. Ten slotte hopen we ook dat de app goedkoper is dan het fysieke rijbewijs – het scheelt in ieder geval wat administratieve rompslomp bij de gemeente.

De iPhone 12 tijdelijk met een scherpe korting op unlimited data!

De iPhone 12 tijdelijk met een scherpe korting op unlimited data!

En heb je al internet van KPN? Dan kan je extra korting oplopen tot €7,50 per maand.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
commentsnamerequired
Lezer
commentsnamerequired

nog geen 10 procent van de telefoon is een iphone..