Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Nieuwe AirPods 3 zijn er pas laat in 2021’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
AirPods Pro 2021


Lees verder na de advertentie

Kijk je uit naar de nieuwe AirPods 2021? Dan wordt je geduld nog even op de proef gesteld. Terwijl eerder werd gedacht dat de lancering van de AirPods 3 in april zou plaatsvinden, is de verwachting nu dat de release op een veel later moment is.

AirPods 3 2021

AirPods 3 lancering

Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo start de massaproductie van de derde generatie AirPods in het derde kwartaal van 2021. Dit betekent dat we de nieuwe AirPods 3 pas vanaf de zomer mogen verwachten.

In november voorspelde dezelfde Kuo nog dat de nieuwe AirPods in de eerste helft van 2021 worden gelanceerd, maar daar komt de analist dus op terug. In andere geruchten werd de maand april genoemd als meest waarschijnlijke lanceringsdatum.


kooptip

Naast de reguliere AirPods werkt Apple ook aan een nieuwe versie van de AirPods Pro. Ook hiervan werd een lancering in april verwacht, maar deze professionele oortjes noemt Kuo niet in zijn voorspelling. Mogelijk zien we die wel al eerder op de markt verschijnen.

Vernieuwingen

Van het AirPods 3 ontwerp wordt verwacht dat ze de looks krijgen van de AirPods Pro. Dit betekent dat ze een kortere steel krijgen. Qua functionaliteit verandert er waarschijnlijk niet veel. Pro-functies blijven ook uit, zoals actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus.

Kuo doet ook voorspellingen over de verkoop van de AirPods in 2021. Hij verwacht dat de AirPods het dit jaar moeilijker hebben; tot het derde kwartaal van 2021 zouden de oortjes ongeveer 25 procent minder worden verscheept dan vorig jaar.

De analist schrijft de afname toe aan een verlies van het marktaandeel. Er zijn goedkopere draadloze oortjes op de markt gekomen waarmee Apple moet concurreren.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors