Terug naar Stemwijzer Provinciale Staten en waterschappen 2019: de stemhulpen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Stemwijzer Provinciale Staten en waterschappen 2019: de stemhulpen

Door Koen van Ekeren11 maart 2019 15:542 min. leestijd2

Op 20 maart mogen we naar het stemhokje voor de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. De vele lokale en relatief onbekende partijen maken het lastig kiezen op wie je moet stemmen. Gelukkig bestaat er een kieshulp en ook voor de waterschappen en is er een Provinciale Staten stemwijzer.

Stemwijzer Provinciale Staten

Voor de Provinciale Staten-verkiezingen kunnen veel Nederlanders terecht bij StemWijzer. Van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, Flevoland en Limburg vind je daar een stemhulp.

Kom je uit Drenthe, Utrecht of Groningen? Dan is het Kieskompas de plek waar je moet zijn. Daar vind je overigens ook stemwijzers voor Noord-Holland, Zuid-Holland en Gelderland.

Friesland en Zeeland ontbreken bij de twee bekende stemwijzers. Inwoners van die provincies kunnen terecht bij het minder bekende MijnStem.

Stemwijzer waterschapsverkiezingen

Daarnaast heeft elk waterschap zijn stemwijzer. De stemwijzers vind je op MijnStem. Voer je postcode in, klik op check en geef aan in hoeverre je het met de stellingen (on)eens bent.

Dit zijn de waterschappen stemwijzers:

iCreate 117
iCreate 117
Super-wifi: overal in huis razendsnel internet
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Samuel
Lezer
Samuel

Als aanvulling hierop is er nog de Klimaat Stemwijzer voor de provincie Utrecht. Daarop is in 1 oogopslag te zien hoe de partijen scoren op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Handig! https://www.klimaatwijzerutrecht.nl/

Erik van Loon
Lezer
Erik van Loon

Dit experiment is interessant: https://kopsnel.nl – een stemadvies op basis van gezichtsanalyse.