Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Stemwijzer Provinciale Staten en waterschappen 2023: de stemhulpen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Stemwijzer Provinciale Staten


Lees verder na de advertentie

Op 15 maart mogen we naar het stemhokje voor de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. De vele lokale en relatief onbekende partijen maken het lastig kiezen op wie je moet stemmen. Gelukkig bestaat er een Provinciale Staten stemwijzer en is er ook een kieshulp voor de waterschappen. Die vind je hier.

Stemwijzer Provinciale Staten

Voor de Provinciale Staten-verkiezingen heb je de keuze tussen verschillende stemwijzers. Zo kunnen inwoners uit alle provincies terecht bij de websites van MijnStem en Kieskompas. Daar hoef je dan alleen op jouw provincie te klikken of je postcode of plaatsnaam in te voeren.

Kom je uit Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant of Limburg? Dan kun je ook Stemwijzer gebruiken. Hier selecteer je je provincie, klik je op ‘Start’ en vul je de vragenlijst in.

Genoeg keuze dus, al kan het geen kwaad om meerdere stemwijzers in te vullen. Je kunt de resultaten dan met elkaar vergelijken en bekijken hoeveel ze met elkaar overeenkomen – of juist hoeveel niet. Aan de hand daarvan kun je de meest weloverwogen keuze maken.

Stemwijzer waterschapsverkiezingen


kooptip

Provinciale Staten verkiezingen

Daarnaast heeft elk waterschap zijn eigen stemwijzer. Die vind je allemaal op de website van MijnStem, maar wij hebben ze hieronder allemaal op een rij gezet. Klik hier op je betreffende waterschap, klik op de website op ‘Volgende’ en geef aan in hoeverre je het met de stellingen (on)eens bent.

Dit zijn de waterschappen stemwijzers:

Ook Apple-fan?

Nu je hier toch bent: houd je toevallig ook van Apple, van de iPhone tot de Apple Watch? En wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en je ontvangt wekelijks Apple-nieuwtjes in je inbox.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!