Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘macOS krijgt Pro Mode die apps sneller laat werken’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
16-inch MacBook Pro


Lees verder na de advertentie

Apple werkt aan een zogenaamde ‘Pro Mode’ voor macOS, waarmee je het uiterste uit je Mac haalt. Dat is gebleken uit de laatste bèta van macOS Catalina.

Pro Mode macOS: hoe werkt het?

Pro Mode MacOS

In de bèta van macOS Catalina 10.15.3 zijn verwijzingen aangetroffen naar de Pro Modus, die je als gebruiker zelf in- of uit kunt schakelen. Met deze modus kun je op tijdelijke basis een boost te geven aan de snelheid en prestaties van de Mac. De code verklapt: apps werken dan sneller, maar je batterij is sneller leeg en je ventilator kan flink veel herrie maken. Een soort turbo-stand dus, echt bedoeld voor piekprestaties. De Pro Mode is een tijdelijke instelling; de volgende dag is alles weer normaal – vergelijkbaar met de Niet storen-modus.

Voor welke Mac?

De verwijzing in de code naar de batterij lijkt erop te duiden dat de Pro Mode exclusief voor de MacBook is. Meer specifiek: de nieuwe MacBook Pro 16-inch, aldus insiders. Volgens MacRumors komt er echter ook een soortgelijke optie voor de Mac Pro: daarbij wordt de ventilatorsnelheid tijdelijk wat opgevoerd, voor betere thermische prestaties.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De Pro Mode is waarschijnlijk beschikbaar wanneer macOS Catalina 10.15.3 verschijnt. Op dit moment is er nog geen release-datum bekend.

Bron: MacRumors