Terug naar Zo bizár duur kan de nieuwe MacBook Pro 2018 zijn
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo bizár duur kan de nieuwe MacBook Pro 2018 zijn

Door Koen van Ekeren13 juli 2018 10:052 min. leestijd1

Met een nieuwe MacBook Pro 2018 toverde Apple gisteren een verrassing uit de hoge hoed. Zowel de 13- als de 15-inch MacBook Pro met Touch Bar zijn voorzien van een opfrissing en hebben bijvoorbeeld een stiller toetsenbord, een True Tone-scherm en een snellere processor. Maar om een nieuwe MacBook Pro te kopen, moet je behoorlijk diep in de buidel tasten – zéker als je als je er een neemt met alle extra functies.

prijs MacBook Pro 2018

Prijs MacBook Pro 2018 met Touch Bar

Wil je graag de 15-inch MacBook Pro met Touch Bar, en kies je voor de duurdere variant? En wil je die ook upgraden met de snelle i9-processor van Intel (in plaats van de i7), 32 GB RAM (in plaats van 16 GB) en 4 Terabyte SSD-opslag (in plaats van 512 GB)?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Trek je portemonnee dan maar open. Je betaalt 7959 (!) euro.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Dat is bijna drieduizend euro meer dan de meest exorbitante MacBook Pro van 2017. Dit komt vooral doordat er een optie is om je opslagruimte uit te breiden tot 4 TB, wat goed is voor een ‘zacht’ meerprijsje van 3840 (!) euro. Vorig jaar kon het uitbreiden nog tot 2 TB, waarvoor je €1440 betaalt. Ook is de optie van de RAM-uitbreiding van 16 naar 32 GB nieuw: dit kost je 480 euro.

MacBook Pro 2018

MacBook Pro 2018 duurder?

Tóch zijn de prijzen ten opzichte van vorig jaar niet echt veranderd. De duurste MacBook Pro met Touch Bar is een stuk prijziger, maar dat is ook omdat die meer opties heeft. De vanafprijzen zijn gelijk gebleven: de goedkoopste 13-inch MacBook Pro met Touch Bar heeft een vanafprijs van 1999 euro. Voor de grotere versie van 15-inch begint de prijs bij 2799 euro. Dat wordt dus even zoeken naar leuke MacBook aanbiedingen

De prijzen zijn dus hetzelfde, maar dat is de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar niet. Hij heeft een True Tone-scherm gekregen en een stiller toetsenbord. En onder de motorkap bevindt zich een snellere chip: de i7-processor van de 8e generatie (Coffee Lake). Meer over de vernieuwingen lees je in het artikel Verrassing: nieuwe MacBook Pro 2018 aangekondigd.

De allerduurste Mac

De duurste MacBook Pro (7959 euro) is niet de prijzigste Mac die er is. Als je zin hebt om nóg meer geld uit te geven, dan moet je bij de iMac Pro zijn. Vul je de iMac Pro met 18 cores aan met 4 TB SSD, 128 GB RAM en de Radeon Pro Vega met 16 GB VRAM, kom je uit op een prijskaartje van €15.508.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
George Snijder
Lezer
George Snijder

Alleen maar lovende kritieken, poeh hé. Nu een maand met nieuwe MacBook Pro 15″ aan het werk. Valt zwaar tegen vergeleken met mijn 5 jaar oude air. Rammelende toetsen, nieuwe versies van Pages, Numbers en Keynote nodeloos ingewikkeld (probeer maar eens een paar woorden in Pages te highlighten of een cel in Numbers een kleurtje te geven, het catagoriseren in Numbers is verdwenen). Nog even en die software is net zo gecompliceerd als Word etc. De 4 thunderbolt aansluitingen accepteren met verloopsnoertje (dat je dus voor elk apparaat moet gebruiken) nauwelijks memorysticks (voortdurend de boodschap dat ze onrechtmatig verwijderd zijn… Lees meer »