Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit zijn de populairste apps en games van het decennium

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone en macbook


Lees verder na de advertentie

Op 31 december eindigt er niet alleen een jaar, maar een compleet decennium. Tijd om de balans op te maken. Welke apps en games waren de voorbije tien jaar het meest succesvol? Welke werden het meest gedownload, en welke brachten het meeste geld in het laatje? Onderzoeksbureau App Annie zocht het uit.

Top 10 meest gedownloade apps

Top 10 meest gedownloade apps

Deze lijst bevat nauwelijks verrassingen. Facebook is de grote winnaar en bezet de eerste vier plaatsen met Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp en Instagram. De enige vreemde eend in de bijt is US Browser op de achtste plek: die app is in Aziatische landen heel populair.

Top 10 apps met de meeste opbrengst

Top 10 apps met de meeste opbrengst


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Aan deze apps hebben mensen het meeste geld besteed. Het gaat niet per se om betaalde apps, maar wel om apps waarin je in-app aankopen moet doen of waarvoor je een abonnement moet afsluiten. Apps om muziek en video mee te streamen hebben het bijzonder goed gedaan. En Tinder staat op eenzame hoogte voor wat betreft dating-apps.

Top 10 meest gedownloade games

Top 10 meest gedownloade games

Grote kans dat een van de tien games uit dit lijstje ook op jouw iPhone staat. En dat je er véél te veel tijd aan besteedt, want het zijn over het algemeen nogal verslavende spelletjes. De lijst wordt aangevoerd door een spelletje dat hier niet bijzonder bekend is, maar dat in India erg populair is.

Top 10 games met de meeste opbrengst

Top 10 games met de meeste opbrengst

Het blijft verleidelijk: een gratis of goedkoop spelletje downloaden, om er dan alsnog heel veel geld aan kwijt te zijn. Een kleurenbom of drilvisje in Candy Crash, extra Pokéballen in Pokémon Go of een berg edelstenen (€ 109!) in Cash Royale. Pardon: Clash Royale.

Wat is voor jou de app of game van het decennium? Iets uit de lijstjes hierboven? Compleet iets anders? Laat het weten door middel van een reactie onderaan dit bericht!

Bron: App Annie