Terug naar Adobe Photoshop nu geschikt voor M1-Macs
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Adobe Photoshop nu geschikt voor M1-Macs

Door Laura Grootaarts11 maart 2021 09:342 min. leestijd1

Adobe heeft een update uitgebracht voor Photoshop met ondersteuning voor Apple Silicon. De app werkt daardoor native op Macs met een M1-processor.

Photoshop op Mac met M1-chip

Photoshop op Macs met M1

Vorig jaar bracht Apple een nieuwe generatie Macs uit met een M1-chip in plaats van een Intel-chip. Als je op zo’n Mac een app gebruikt die gebouwd is voor computers met een Intel-processor, komt de vertaalsoftware Rosetta 2 in actie: op die manier kon je ook Photoshop gebruiken. Toch is native beter, want dan kan de volledige kracht van de M1-processor gebruikt worden. Vandaar ook dat er reikhalzend werd uitgekeken naar de M1-versie van Adobe Photoshop. En die is er nu: versie 22.3. Adobe belooft prestaties die tot anderhalf keer sneller zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Aan sommige functies wordt nog gewerkt

Enkele functies van Photoshop zijn overigens nog niet beschikbaar voor de M1-versie. Het gaat dan met name om wat geavanceerdere functies die recent nog zijn toegevoegd (Invite to Edit Cloud Documents en Preset Syncing). Ook zijn er nog wat kleine problemen. Zo is het nog niet mogelijk om bewerkingen te kopiëren in de M1-versie van Photoshop, en die dan vervolgens te plakken in de Rosetta-versie van andere Adobe-apps.

Loop je tegen deze beperkingen aan, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Je kunt altijd nog even kiezen op welke manier je Photoshop draait, native of toch via de vertaalsoftware Rosetta. In dit geval schakel je dus terug naar Rosetta.

Macs met M1

Vorig jaar bracht Apple de eerste generatie Macs met de eigen M1-chip uit. Het gaat om een MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini. De M1-Macs blijken opmerkelijk snel, zelfs bij het gebruik van Rosetta. Het is de bedoeling dat er dit jaar weer nieuwe Macs verschijnen met Apple’s eigen chip – waarschijnlijk een nog betere versie daarvan. Zo verwachten we een compleet vernieuwde iMac.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: Adobe

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Yourt
Lezer
Yourt

En degelijke Adobe apps op een iPad, hoe staat het daar mee?