Terug naar Overleeft het coronavirus op een iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Overleeft het coronavirus op een iPhone?

Door Koen van Ekeren9 maart 2020 10:332 min. leestijd0

Het coronavirus wordt vooral van mens op mens overgedragen, via druppeltjes bij hoesten en niezen. Maar ook buiten het lichaam kan het nieuwe virus overleven, meldt het RIVM. Hoe zit dit dan met een smartphone? Is het belangrijk om je iPhone schoon te maken?

iPhone coronavrius

Coronavirus: iPhone schoonmaken?

De beste manieren om het coronavirus te lijf te gaan, ken je inmiddels wel. Handen wassen met water en zeep, niezen in de binnenkant van de elleboog, het gebruik van papieren zakdoekjes … Maar daarnaast is het ook aan te raden om te letten op de hygiëne van je smartphone, meldt Peter Molenaar, deskundige infectiepreventie bij het RIVM.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

‘Als je in je handen niest en volgens aan je telefoon gaat zitten, dan wordt ook dat een bron van virussen’, stelt Molenaar in gesprek met NU.nl. Volgens de deskundige van het RIVM gaan virussen op smartphones normaliter vrij snel dood, mits het toestel schoon is. Hoe viezer de smartphone, hoe langer de virussen overleven. ‘Bacteriën en virussen kunnen zich beter hechten aan vuil. Als je je telefoon goed schoonmaakt, verklein je dus het risico op besmetting.’

Als het lang geleden is dat je een doekje over je iPhone haalde, dan is dit wellicht het moment. In het artikel Je iPhone schoonmaken? Zo is-ie weer bacterievrij leggen we uit hoe je dit op de juiste manier doet. Desinfectiemiddel is niet nodig; met een vochtig doekje haal je al een groot deel van de virusdeeltjes weg. ‘100 procent virusvrij ga je je telefoon niet krijgen. Je telefoon desinfecteren heeft dus geen zin’, meent Molenaar.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

Maximale levensduur

Buiten het lichaam kan het virus overigens maar kort overleven. Wat de maximale levensduur precies is, is nog niet bekend. Het RIVM houdt het bij ‘enkele uren tot enkele dagen’. Hierbij hangt de duur af van de omstandigheden, zoals de temperatuur en luchtvochtigheid. Het coronavirus kan namelijk slecht tegen warmte en vochtigheid.

Bron: NU.nl, RIVM

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar