Terug naar Samsung Galaxy Fold nu al een mislukking: toestel breekt binnen 48 uur
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samsung Galaxy Fold nu al een mislukking: toestel breekt binnen 48 uur

Door Koen van Ekeren18 april 2019 10:452 min. leestijd0

Het vouwtoestel van Samsung (van ruim 2000 euro) is nog niet eens te koop, maar de Galaxy Fold loopt nu al uit op een fiasco. Een paar bekende tech-journalisten kregen een testexemplaar in handen – en bijna allemaal hebben ze na twee dagen te maken met een serieuze defecten.

Samsung Galaxy Fold breekt

Samsung meldde dat het toestel zonder problemen 200.000 keer open en dicht kan, maar de eerste issues blijken zich vaak eerder te ontvouwen. ‘Het scherm van mijn Galaxy Fold is gebroken en onbruikbaar na twee dagen’, meldt Mark Gurman van Bloomberg op Twitter. ‘Het scherm lijkt nu helemaal dood’, voegt hij later toe.

Ook het review-exemplaar van Todd Haselton van CNBC ondervond binnen een mum van tijd kuren. Na twee dagen begon het linkerscherm van het uitgeklapte toestel te flikkeren.

Dieter Bohn van The Verge zit eveneens met een kapot testtoestel opgescheept. Na een dag was er een kleine uitstulping in het scherm. Die drukte tegen het scherm aan, waardoor er al snel witte lijnen te zien waren. Uiteindelijk zorgde de bobbel zelfs voor een kapot scherm.

Bij YouTuber Marques Brownlee was het scherm ook snel defect, al maakte hij zelf een fout. De Galaxy Fold is heeft een laag die oogt als een screenprotector, maar dat niet is. Hij verwijderde de folie volledig, waardoor het scherm onbruikbaar werd.

Nieuw fiasco

Op 26 april gaat de verkoop van de Samsung Galaxy Fold in de Verenigde Staten van start. In Nederland maakt de telefoon op 3 mei zijn debuut.

Dat er nu al zoveel problemen ontstaan is merkwaardig, want er zijn nog maar een handjevol mensen die het vouwtoestel hebben gebruikt. Het lijkt erop dat de Zuid-Koreaanse gigant koste wat het kost de eerste wilde zijn met een opvouwbare smartphone, terwijl de technologie er nog niet klaar voor was.

De gedachten gaan meteen terug naar de Galaxy Note 7, een eerder fiasco van Samsung. De telefoons bleken brandgevaarlijk en Samsung besloot de telefoon helemaal uit de handel te nemen. Misschien kan Samsung er maar beter voor zorgen dat de Galaxy Fold de handel nooit haalt, maar het bedrijf heeft laten weten dat de lancering gewoon doorgaat. Wordt ongetwijfeld vervolgd ….

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Bron: The Verge

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar