Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Samsung Galaxy Fold nu al een mislukking: toestel breekt binnen 48 uur

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Samsung Galaxy Fold breekt


Lees verder na de advertentie

Het vouwtoestel van Samsung (van ruim 2000 euro) is nog niet eens te koop, maar de Galaxy Fold loopt nu al uit op een fiasco. Een paar bekende tech-journalisten kregen een testexemplaar in handen – en bijna allemaal hebben ze na twee dagen te maken met een serieuze defecten.

Samsung Galaxy Fold breekt

Samsung meldde dat het toestel zonder problemen 200.000 keer open en dicht kan, maar de eerste issues blijken zich vaak eerder te ontvouwen. ‘Het scherm van mijn Galaxy Fold is gebroken en onbruikbaar na twee dagen’, meldt Mark Gurman van Bloomberg op Twitter. ‘Het scherm lijkt nu helemaal dood’, voegt hij later toe.

Ook het review-exemplaar van Todd Haselton van CNBC ondervond binnen een mum van tijd kuren. Na twee dagen begon het linkerscherm van het uitgeklapte toestel te flikkeren.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

https://twitter.com/robotodd/status/1118574478009626624

Dieter Bohn van The Verge zit eveneens met een kapot testtoestel opgescheept. Na een dag was er een kleine uitstulping in het scherm. Die drukte tegen het scherm aan, waardoor er al snel witte lijnen te zien waren. Uiteindelijk zorgde de bobbel zelfs voor een kapot scherm.

https://twitter.com/backlon/status/1118573836226658304

Bij YouTuber Marques Brownlee was het scherm ook snel defect, al maakte hij zelf een fout. De Galaxy Fold is heeft een laag die oogt als een screenprotector, maar dat niet is. Hij verwijderde de folie volledig, waardoor het scherm onbruikbaar werd.

Nieuw fiasco

Op 26 april gaat de verkoop van de Samsung Galaxy Fold in de Verenigde Staten van start. In Nederland maakt de telefoon op 3 mei zijn debuut.

Dat er nu al zoveel problemen ontstaan is merkwaardig, want er zijn nog maar een handjevol mensen die het vouwtoestel hebben gebruikt. Het lijkt erop dat de Zuid-Koreaanse gigant koste wat het kost de eerste wilde zijn met een opvouwbare smartphone, terwijl de technologie er nog niet klaar voor was.

De gedachten gaan meteen terug naar de Galaxy Note 7, een eerder fiasco van Samsung. De telefoons bleken brandgevaarlijk en Samsung besloot de telefoon helemaal uit de handel te nemen. Misschien kan Samsung er maar beter voor zorgen dat de Galaxy Fold de handel nooit haalt, maar het bedrijf heeft laten weten dat de lancering gewoon doorgaat. Wordt ongetwijfeld vervolgd ….

Bron: The Verge