Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple komt in 2024 met opvouwbare iPad (en hierom wil je er een)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Opvouwbare iPad 2024

Er wordt al een tijdje over gesproken, maar in 2024 zou hij er dan eindelijk komen: de opvouwbare iPad. En deze foldable wil je écht hebben!

Lees verder na de advertentie

Opvouwbare iPad in 2024

Dat er toekomst zit in opvouwbare apparaten, blijkt wel uit de ontwikkeling die Samsung met de Galaxy Fold heeft doorgemaakt. Bij het eerste model ging er nog vanalles mis, maar inmiddels is een vouwbare telefoon een reëele optie geworden. En het is ook een betaalbare optie: voor een Galaxy Z Flip5, de meest populaire opvouwbare smartphone, betaal je zo’n € 800. Dat is minder dan wat je voor een iPhone 14 betaalt.

Opvouwbare iPad standaard

Het wordt dus tijd voor Apple om mee te doen met de rage, en uit een nieuw gerucht blijkt dat dit al snel gaat gebeuren. Het bedrijf zou volgens analist Ming-Chi Kuo al eind 2024 (of begin 2025) een opvouwbare iPad uit willen brengen. En dat belooft een bijzonder apparaat te worden.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Dit kun je verwachten

De opvouwbare iPad krijgt waarschijnlijk het grootste scherm in een iPad tot nu toe. Als je hem opvouwt, heeft hij ongeveer de grootte van een normale iPad. Maar vouw je hem open, dan is het scherm zo’n 16 inch groot – dat is dus nog groter dan de grootste iPad Pro!

Het zou ook nog kunnen dat Apple juist voor een nog compacter formaat gaat, en dat hij juist pas de grootte van een iPad heeft als je hem openvouwt. Op die manier kun je dus een hele iPad in je broekzak kwijt. De meeste analisten denken echter dat dat formaat er pas komt bij de eerste opvouwbare iPhone, waarbij iPhone-apps worden omgetoverd tot iPad-apps zodra je hem openvouwt.

Blijf op de hoogte

Uiteraard volg je bij iCreate het laatste nieuws over de opvouwbare iPad en iPhone – én de ‘normale’ modellen die we al een stuk eerder verwachten. Abonneer je dus op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!