Terug naar Ophef: nieuwe WhatsApp-functie is gemaakt voor vreemdgangers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ophef: nieuwe WhatsApp-functie is gemaakt voor vreemdgangers

Door Koen van Ekeren10 juli 2023 12:012 min. leestijd23

WhatsApp-gebruikers drijven de spot met een nieuwe functie, waarmee het gemakkelijker is om een affaire onder de radar te houden. Je kunt je iPhone nu aan een partner overhandigen, zonder enig risico dat hij of zij die ene chat leest.

Chatvergendeling

Onlangs introduceerde WhatsApp de functie ‘Chatvergrendeling‘. Door een chat te vergrendelen, bevindt deze zich in een beveiligde map die alleen toegankelijk is via Face ID (of Touch ID), of de toegangscode. De inhoud van de chat wordt ook verborgen in de meldingen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Mark Zuckerberg – baas van Meta – plaatste op Facebook een bericht over de nieuwe feature, waarin de afbeelding suggereert dat het zou kunnen worden gebruikt om een ‘geheim sausrecept’ en een ‘Fight Club’ te verbergen.

Onder de post grappen gebruikers dat de nieuwe privacyfunctie vooral vreemdgaan in de kaart speelt. ‘Dit is geweldig nieuws, bedankt meneer, vreemdgaan is geüpgraded’ reageert de een. ‘Goed gedaan Mark, dit is een belangrijke functie voor meer echtscheidingen en kapotte relaties’, schrijft een ander.

Ook op Twitter gaat het los. ‘Wauw. Op maat gemaakt voor vreemdgaan’, reageert een twitteraar verbolgen. ‘Dit is geweldig’, bedankt dat je onze relaties veilig hebt gehouden’, schrijft iemand. ‘Bedankt Mark, ik kan nu in vrede vreemdgaan’, zei een gebruiker.

Meer functies

Het verbergen van een affaire vergrendelde chat wordt straks nog beter, belooft WhatsApp. Zo kun je binnenkort ook aangepaste wachtwoorden maken voor je chats, zodat je een uniek wachtwoord gebruikt dat niet hetzelfde is als het wachtwoord dat je voor je iPhone gebruikt. Iemand kan dan zelfs niet bij de vergrendelde chat als diegene je toegangscode weet.

Maar mocht je zo’n vergrendelde chat ooit bij je partner zien, dan weet je eigenlijk al hoe laat het is. Er is een geheim sausrecept.

Wil je wekelijks iPhone-tips ontvangen om meer uit je toestel te halen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

23
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Anja
Lezer
Anja

Dat iedereen en telefoon heeft heeft al genoeg kapot gemaakt. Want mekaar recht in het gezicht iets zeggen gebeurt niet meer want via bericht is het zo makkelijk om tezeggen wat niet leuk of eens bent. Je bent het aan het toe juichen en mensen op ideeën aan het breng. belachelijk . Belangrijk dat je dit kunt met een telefoon. Lekker elkaar bedonderen mooie toekomst.

Anna
Lezer
Anna

Groot gelijk

Leon
Lezer
Leon

Dames, zijn jullie dan niet zeker van de liefde van jullie echtgenoot? En vergrendelen weerhoudt mijn vrouw niet ervan om van mij te houden en als er echt iets is merkt ze het toch….
Dan laat ik het haar zien en kunnen we werken om onze 36 jarige relatie te behouden….

Mike
Lezer
Mike

Nee het bevorderd het vreemd gaan, de weg omdat te doen word nu heel makkelijk gemaakt.

Paula
Lezer
Paula

Ja toch

Stitch
Lezer
Stitch

👍 vreselijk en belachelijk inderdaad wat een toekomst…vooral aanmoedigen vreemd te gaan ,blijft al geen stel meer bij elkaar na komst sociaal media en telefoon maar dit is echt weer zo iets !!!

Paula
Lezer
Paula

Hoe moet ik installer dan

PatGel
Lezer
PatGel

@Paula:nederlands leren ?

Entrada
Lezer
Entrada

Jij ook… Nederlands met hoofdletter N

De Realist
Lezer
De Realist

Nederlands is toch met een spatie na de dubbele punt hoor 🤣

Joey
Lezer
Joey

Totdat zij of hij jou vraagt om te unlocken

Martin
Lezer
Martin

Zo’n beetje alle stellen die ik ken zowel getrouwd als ongetrouwd hebben elkaars vingerafdruk of gezicht in de telefoon staan, als er bepaalde chats zijn die ze niet hoeven te lezen bijvoorbeeld een vriendin die ergens mee zit, dan wordt dat gewoon gerespecteerd

Mike
Lezer
Mike

Je vertrouwd elkaar in alles of niet. Dat is het fundament waar alles of gebouwd is.

Ino
Lezer
Ino

Mee eens

Mike
Lezer
Mike

Als je zo en zo al niet in elkaars telefoon mag kijken heb je wat te verbergen.

Rico
Lezer
Rico

Ach, dan gebruik je toch gewoon een kloon-app zoals Parellel Space… Dan maak je een hele nieuwe whatsapp met een prepaid telefoonnummer… Beter dan die functie! Ideaal voor vreemdgaan en criminaliteit 👍🏻

Imane
Lezer
Imane

Ik archiveer mijn chats altijd voor me vriend, hij heeft het al 3 jaar niet door. Haha, kan ik gratis wonen tot dat ik goed gespaard heb en natuurlijk genieten van andere jongens. Life is soo good 😇

Amine
Lezer
Amine

Wanneer gaan we samen genieten?

Henk
Lezer
Henk

Niks mis mee met polygamie, al veroordelen sommige mensen dat met vreemdgaan. Liefdevol met elkaar omgaan kent geen beperkingen. Sommige mensen menen te moeten geloven in allerhande beperkingen, echter God of Allah heeft dat echt zo niet bedoeld. Maar je bent vrij om te geloven in beperkingen als jij dat wilt en ik blijf jou evengoed lief vinden desondanks. Mocht je ooit nog eens loskomen uit de ketenen van de onderdrukking en machtsmisbruik die instituten jou opleggen, welkom in de wereld van de onbaatzuchtige liefde van God/Allah.

Martin
Lezer
Martin

Mijn ouders wilden toen ik tiener was nog wel eens (op afspraak) door mijn telefoon heen gaan, als ze dan toevallig een gevoelige chat lezen met een vriend (lees: mentale gezondheid), zit je daar niet echt op te wachten, dus voor mij is deze functie veel te laat. Waar ik niet met mij hoofd bij kan, is dat de halve wereld gelijk aan vreemdgaan denkt.

Luka
Lezer
Luka

Helemaal mee eens martin, de mensen die meteen aan vreemdgaan denken moeten eens serieus aan hun relaties werken. vertrouwen in elkaar is heel belangrijk.

Lukaa
Lezer
Lukaa

Omdat dit de cultuur is onder de jonkies tegenwoordig.. nooit opgevallen bij bushokjes e.d.? Die posters van secondlove bijvoorbeeld.. lekker vreemdgaan.

Jeroen
Lezer
Jeroen

Ooof… het betreft een zakelijke conversatie waar een geheimhoudingsplicht op van toepassing is.

Daar zou ik het tenminste voor gebruiken.