Terug naar ‘Opdrachten en iMessage-effecten komen naar de Mac’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Opdrachten en iMessage-effecten komen naar de Mac’

Door Laura Grootaarts20 juni 2019 09:492 min. leestijd0

Het lijkt erop dat de populaire iOS-app Opdrachten naar de Mac komt. Dat blijkt uit de code van de meest recente macOS Catalina-bèta. Bovendien gaat de Berichten-app op de Mac meer op die van iOS lijken.

Project Catalyst

Tijdens de keynote eerder deze maand kondigde Apple Project Catalyst aan. Hiermee wordt het voor software-ontwikkelaars veel eenvoudiger om hun iOS-apps om te zetten naar de Mac. Zo sluiten de systemen beter op elkaar aan en hebben ontwikkelaars er een stuk minder werk aan. Apple geeft zelf het goede voorbeeld door iOS-apps om te zetten naar macOS. Vorig jaar met macOS Mojave begonnen ze met onder meer Dictafoon en Woning. Voor macOS Catalina zijn Muziek, Podcasts en TV aangekondigd. Maar … grote kans dat ook Opdrachten en Berichten naar Catalina komen.

Opdrachten en Berichten

Geruchten over de komst van Opdrachten en Berichten naar de Mac waren er al eerder, maar tijdens de keynote werd er niets over gezegd. Maar ook deze apps worden waarschijnlijk omgezet, ontdekte ontwikkelaar Steven Troughton-Smith. De basis daarvan is al te vinden in de code van de macOS Catalina-bèta. Die geeft zelfs al een indruk van hoe het een en ander eruit zou kunnen zien.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Opdrachten – vorig jaar een nieuwe iOS 13-app – zou voor het eerst naar de Mac komen. Met Opdrachten kun je ingewikkelde takenreeksen automatisch laten uitvoeren door je iPhone en straks dus misschien ook je Mac. Dat zou er dan zo uitzien:

Berichten bestaat natuurlijk al op de Mac, maar dat is een uitgeklede versie van de Berichten-app op iOS. Als we de code mogen geloven, komen specifieke iOS-functies straks ook beschikbaar op de Mac. Zo kun je straks je berichten versturen met schermvullende effecten, iets wat op de iPhone en iPad al enige jaren mogelijk is.

macOS Catalina

macOS Catalina is het nieuwe besturingssysteem voor de Mac. Het verschijnt dit najaar en heeft allerlei verbeteringen en nieuwe functies. Zo kun je je iPad gebruiken als tweede scherm en wordt iTunes vervangen door nieuwe apps. De hierboven beschreven nieuwigheden zitten waarschijnlijk niet in de eerste versie van Catalina, maar misschien volgen ze later in een update.

Meer weten over macOS Catalina?
Bekijk dit dossier
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Bron: Steven Troughton-Smith

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar