Terug naar Onderzoek: Apple-logo moeilijk te onthouden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Onderzoek: Apple-logo moeilijk te onthouden

Door Jelle Mol12 maart 2015 13:262 min. leestijd1

Opdracht: pak een pen en papier en teken het Apple-logo zonder te spieken. Klinkt eenvoudig, maar in hoeverre lijkt jouw creatie op het werkelijke Apple-logo? Niet echt? Dan hoef je je in elk geval niet te schamen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen ontzettend slecht zijn in het herinneren van de precieze vormen, ondanks dat het logo zó bekend en iconisch is.

Apple-logo tekenen

Onderzoekers van de gerenommeerde Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) wilden weten hoe herkenbaar een van de meest bekende logo’s ter wereld nou echt is. Ze lieten 85 studenten, die bijna allemaal wel iets van Apple gebruikten, het logo tekenen. Vervolgens werden de tekeningen gescoord door twee onderzoekers volgens bepaalde criteria. Ook werd de deelnemers gevraagd om uit acht variaties het correcte logo te kiezen.

Apple-logo tekenen

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Resultaten

De resultaten waren niet best: slechts één deelnemer wist het logo foutloos te tekenen; zeven anderen met minder dan drie fouten. De overige tekeningen waren creatief in de vorm van kerstballen en handgranaten, maar er klopte niet veel van. Ook het herkennen bleek lastig. Minder dan de helft van de deelnemers (47%) wist welk logo het goede was. En dat terwijl ze er zelf vrij zeker van waren de juiste te hebben gekozen. Over het algemeen waren er geen verschillen tussen gebruikers die uitsluitend Apple-producten, een pc of een combinatie van beide gebruikten.

Een mogelijke verklaring is dat mensen zo vaak worden blootgesteld aan het logo, dat ze niet meer letten op de details. Ons lukte het tekenen wel redelijk goed, hoe zit dat bij jou?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
hakan
Lezer
hakan

amerikanen zijn dom. echt. fucking. dom.