Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

NS samenreiskorting aanzetten? Vanaf volgende week werkt dat zo

Auteur: Ward Edema
0 reacties
NS Samenreiskorting aanzetten

De NS gaat het aanzetten van samenreiskorting aanpassen. Vanaf maandag 22 april maak je gebruik van een zogenaamde samenreiscode – en dat werkt nogal omslachtig.

Lees verder na de advertentie

Samenreiskorting aanzetten

De NS samenreiskorting is voor veel mensen een uitkomst. Reis je met iemand met een abonnement, dan kun je in de daluren gemakkelijk meeliften op zijn of haar korting. Houd je OV-chipkaart tegen de machine, zet samenreiskorting aan, en klaar. Maar dat verandert nu.

Meer van dit soort tips direct in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De NS wil namelijk misbruik van samenreiskorting tegengaan met behulp van een ‘samenreiscode’. Dit is een code die de abonnementhouder aanmaakt via de NS-app op je iPhone of Android-toestel (onder ‘Meer>Mijn NS>Samenreiskorting’), of via de Mijn NS-site. Vervolgens voert de ander deze code ook in via de app of Mijn NS, waarna de samenreiskorting geactiveerd is.

NS samenreiscode: heel veel gedoe

Helaas zorgt de nieuwe methode voor veel extra gedoe. Zo moet de persoon zonder abonnement nu een Mijn NS-account hebben, waar zijn of haar ov-chipkaart aan gekoppeld is. Ook moet NS Flex (automatisch betalen via je bankrekening) op die kaart staan, wat € 10 kost om te activeren. Als je niet vaak met de trein reist, niet zo bekend bent met de digitale wereld, of als toerist door Nederland reist, is dat een behoorlijke drempel.

NS Samenreiscode

Heb je geen Flex, dan wordt alles nog complexer. In dat geval moet je via de webshop van de NS los een samenreisticket kopen, en kun je dus niet je ov-chipkaart gebruiken. En voor het bestellen moet uiteraard ook weer de samenreiscode ingevoerd worden.

Nog even makkelijk

De methode met de samenreiscode werkt al sinds februari, maar de methode via de kaartautomaat werkte al die tijd ook nog. Op maandag 22 april is de samenreiscode echter de enige manier om samenreiskorting te activeren – zorg er dus voor dat jij en je samenreispartner goed voorbereid zijn!