Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple werkt aan iPhone-accu die gemakkelijker te vervangen is’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
nieuwe techniek iPhone accu

Apple werkt aan een nieuwe techniek waarmee het gemakkelijker wordt om zelf je iPhone-accu te vervangen. Hoe zit dat dan?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone-accu vervangen

Wil je zelf de accu van je iPhone vervangen, dan is dit mogelijk dankzij het Apple Self Service Repair-programma. Bij deze online dienst kun je sinds eind 2023 terecht voor iPhone-onderdelen en andere gereedschappen. Heb je die eenmaal besteld en in huis, dan kun je zelf aan je toestel gaan sleutelen. Mits je een iPhone 12 of nieuwer hebt – alleen die iPhones zijn compatibel.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Even twee accuutjes wisselen en je bent al klaar – dat zou je zeggen tenminste. Zelfs met Apple’s hulpmiddelen blijft het voor de meeste gebruikers een ingewikkelde klus. Zo moet je de oude accu – die vastkleeft aan folie en een plaklaag – verwijderen met behulp van een pincet. Vervolgens moet je een speciale tool gebruiken om de nieuwe batterij vast te duwen. Kortom: het is nogal priegelwerk, dus zonder vaste hand of enige ervaring ga je waarschijnlijk liever naar je lokale reparatiewinkel.

Nieuwe techniek iPhone-accu

Zelfs Apple lijkt geen fan van de huidige reparatiemethode, want volgens techwebsite The Information werkt het bedrijf aan een nieuwe techniek die het gemakkelijker maakt om zelf een iPhone-accu te vervangen. Deze wordt intern ook wel ‘electrically induced adhesive debonding’ genoemd. Kort gezegd houdt dit in dat de accu voortaan wordt omhuld door metaal, niet door folie en een plaklaag zoals momenteel het geval is. Met dit nieuwe omhulsel wordt het dus gemakkelijker om de accu te verwijderen en een nieuw exemplaar te bevestigen.

Uiteraard moet je de behuizing van de iPhone nog steeds openen om de batterij te vervangen. Dat alleen al is geen gemakkelijke opgave. Het scherm van de iPhone is namelijk bevestigd met schroefjes en andere kleine onderdelen, en die moet je voorzichtig losmaken. Apple raadt daarom nog altijd aan om niet zelf aan je iPhone te peuteren, maar om naar een professional te gaan.

Release?

De nieuwe accutechniek komt er mogelijk dit jaar al aan, met de release van de iPhone 16. De vraag is wel of alle iPhone-modellen dan aan de beurt zijn, of alleen de Pro-toestellen of grote uitvoeringen. In dat geval moeten de andere versies mogelijk nog wachten tot de iPhone 17 in 2025. Misschien heeft Apple vanaf volgend jaar zelfs geen keuze meer, want misschien wordt het binnen de Europese Unie dan verplicht om iPhone-accu’s gemakkelijk vervangbaar te maken.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de iPhone-accu? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!