Terug naar Gelekt: dit is de nieuwe oplaadkabel van de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gelekt: dit is de nieuwe oplaadkabel van de iPhone

Door Koen van Ekeren23 juli 2020 15:542 min. leestijd0

Volgens de laatste geruchten zit er straks bij aanschaf van een iPhone niet langer een oplader in de doos. Die moet je er eventueel zelf bij kopen. Maar er is ook goed nieuws: je krijgt er wel een nieuwe, verbeterde oplaadkabel bij. Hoe die eruit ziet, tonen nieuwe gelekte foto’s.

Nieuwe oplaadkabel iPhone

Nieuwe oplaadkabel iPhone

De foto’s zijn gedeeld door @L0vetodream. Hoewel het Twitter-account dubieus oogt, is het misschien wel de betrouwbaarste Apple-lekker van het moment. De Twitteraar bracht eerder al naar buiten dat Apple een verbeterde Lightning-kabel maakt, maar deelt nu voor het eerst foto’s.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De foto’s tonen een USB-C naar Lightning-kabel met een gevlochten ontwerp. Waarschijnlijk worden ze geleverd bij de iPhone 12-modellen die dit najaar verschijnen. Een gevlochten kabel is een stuk steviger dan de met rubber beklede Lightning-kabels van nu. Een kabelbreuk treedt daar minder snel op.

Op de foto zien we een witte en een zwarte kabel. De zwarte is de nieuwe oplaadkabel voor de iMac Pro, meldt L0vetodream. Wat opvalt, is dat er bij het uiteinde van de witte oplaadkabel bij geen extra versteviging is geplaatst. Dit is doorgaans juist gebruikelijk bij gevlochten kabels en maakt ze extra duurzaam.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Waarom usb-c?

Dit najaar komt Apple met liefst vier iPhone 12-modellen. Het zou goed kunnen dat ze allemaal geleverd worden met deze nieuwe Lightning-naar-USB-C-kabel. De overstap op USB-C is opvallend, omdat de oplader dit jaar voor het eerst in de doos lijkt te ontbreken. Een USB-A-adapter hebben de meeste iPhone-gebruikers wel in huis liggen, maar met de nieuwe oplaadkabel worden veel mensen gedwongen om een USB-C-oplader aan te schaffen.

We denken dat een wetsvoorstel van de Europese Unie meespeelt in de beslissing. De EU wil fabrikanten van mobiele telefoons dit jaar verplichten om smartphones te leveren met een universele oplader. Waarschijnlijk wordt USB-C de norm.

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar