Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze drie nieuwe MacBooks komen al in april uit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Nieuwe MacBooks april 2023


Lees verder na de advertentie

Er komen in april maar liefst drie(!) nieuwe MacBooks. Welke modellen zijn het, en wat is er nieuw? Wij zetten alle verwachtingen op een rij.

Nieuwe MacBooks april 2023

De geruchtenmolen draait deze week op volle toeren wat betreft aankomende Apple-producten. Zo zouden er deze week al een nieuwe iPhone 14, nieuwe hoesjes en nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch gelanceerd worden. En in april 2023 zou er nog veel meer nieuws zijn.

Volgens 9to5Mac kunnen we namelijk maar liefst drie nieuwe MacBooks verwachten. Het gaat om een 13-inch MacBook Air, een gloednieuwe 15-inch MacBook Air, en een 13-inch MacBook Pro. Dit kun je verwachten.

1. 13-inch MacBook Air

De nieuwe MacBook Air 2023 lijkt een bescheiden update te worden van het model van vorig jaar. Het design blijft hetzelfde, en alleen aan de binnenkant worden er wat veranderingen doorgevoerd.


kooptip

MacBook Air M2

Zo zou er nu een M3-chip ingebouwd zitten, die gebaseerd is op een nieuw 3nm-procedé. Dat betekent dat alle transistors op de chip kleiner zijn dan ooit. Hierdoor verbruikt de chip minder energie, wordt hij minder heet, en is hij tegelijkertijd sneller dan zijn voorganger. Ook krijgt de MacBook Air waarschijnlijk voor het eerst Bluetooth 5.3 en Wi-Fi 6E.

Verwachte prijs (256 GB / 8 GB): € 1519

Het zou overigens kunnen dat het huidige M2-model te koop blijft als instapmodel – gezien zijn bescheiden leeftijd van driekwart jaar – en dat de M3 een optionele upgrade wordt. Deze upgrade zou dan gepaard kunnen gaan met extra opslag (512 GB). Het zou ons in dat geval niet verbazen als hij tegen de € 1869 aantikt.

2. 15-inch MacBook Air

Voor het eerst in de geschiedenis van de MacBook Air komt er een model dat groter is dan 13 inch. Deze nieuwe 15-inch MacBook Air vult het gat tussen de Air en de véél duurdere 16-inch MacBook Pro, zodat je eindelijk een groter scherm voor minder kunt krijgen.

15-inch MacBook Air release

Het grotere model deelt op het scherm na alle specificaties met de normale Air. Dat betekent: M3-chip, standaard 256 GB opslag, 8 GB werkgeheugen, en Bluetooth 5.3 en Wi-Fi 6E.

Verwachte prijs (256 GB / 8 GB): € 1719

3. 13-inch MacBook Pro

Dit model heeft wat ons betreft eigenlijk geen bestaansrecht meer, maar goed: volgens 9to5Mac komt er tóch weer een nieuwe versie van de 13-inch MacBook ‘Pro’. Je raadt het al: hij krijgt een M3-chip en betere Bluetooth en Wi-Fi, maar daar blijft het bij.

MacBook Pro 13 inch

Heeft hij nog steeds een Touch Bar? Ja. Heeft hij nog steeds het ‘oude’ scherm met dikke randen? Yep. Is het hebben van een ventilator het enige vlak waarop hij beter is dan de Air? Yes. En is hij de moeite waard? Nee.

Verwachte prijs (256 GB / 8 GB): € 1619

Aankondiging in april 2023

Hoewel 9to5Mac niks loslaat over wanneer we de nieuwe MacBooks precies kunnen verwachten, doet schermanalist Ross Young dat wel. En die heeft het bijna altijd bij het rechte eind.

Young bevestigt dat hij nog steeds denkt dat we de nieuwe MacBooks al in april 2023 kunnen verwachten, nadat hij dit eerder dit jaar ook al aangaf. Over een maand of anderhalf liggen ze dus waarschijnlijk al in de winkel!

MacBook Air 2022: nú een goede deal

De MacBook Air 2022, die in juni vorig jaar werd aangekondigd, wordt waarschijnlijk met de komst van de nieuwe Air-modellen uit het assortiment gehaald. Dat betekent dus dat het geen gek idee is om nu voor het oudere model te gaan – al helemaal omdat deze inmiddels meer dan 200 euro goedkoper is dan zijn adviesprijs. Werp een blik op onze prijsvergelijker voor de beste deals:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac