Terug naar Er komt een nieuwe iPhone SE in 2022 – én in 2023!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Er komt een nieuwe iPhone SE in 2022 – én in 2023!

Door Ward Edema8 december 2021 14:132 min. leestijd0

Apple komt in zowel 2022 als 2023 met een nieuwe iPhone SE: eerst een klein 4,7-inch model, en later een groter 6,1-inch model.

Nieuwe iPhone SE

iPhone SE 2022

De eerste nieuwe iPhone SE, die in 2022 uitkomt, krijgt volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo hetzelfde formaat als het huidige model. Dit betekent dus een 4,7-inch scherm, met grote schermranden aan de boven- en onderzijde, en een traditionele thuisknop.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De belangrijkste upgrades zijn dus intern, met een nieuwe A15 Bionic-chip en 5G-ondersteuning. De huidige SE heeft nog een A13 Bionic-chip.

Door de nieuwe chip kun je ook nieuwe camerafuncties zoals filmmodus, die we al kennen van de iPhone 13, verwachten. Waarschijnlijk blijft de werkelijke camera echter hetzelfde.

Groter model

De iPhone SE die in 2023 op de markt moet komen krijgt een totaal ander design met een groter 6,1-inch LCD-scherm. Dit is gelijk aan de iPhone XR en iPhone 11.

Er gaan geruchten dat de camera aan de voorzijde zich in dit model niet in een inkeping zal bevinden, maar in een klein gaatje in het scherm. Dit is waarschijnlijk om het design te laten lijken op de aankomende iPhone 14.

iPhone XR 2019

Over de specificaties van het grotere model is nog niet veel bekend. De kans is echter groot dat hij de A16-chip krijgt die we verwachten voor de iPhone 14. Ook denkt Kuo dat dit model een extra gigabyte werkgeheugen krijgt, waardoor hij op 4GB uitkomt.

iPhone SE release

De iPhone SE 2022 komt waarschijnlijk al in februari of maart op de markt, en krijgt naar verwachting dezelfde prijs als het huidige model: € 489.

Het grotere model wordt rond dezelfde tijd in het jaar daarna verwacht, maar of de prijs gelijk zal zijn aan z’n voorganger is nog onbekend. Het zou ook kunnen dat dit een duurder SE-model wordt, wat naast de kleinere SE zal bestaan.

Lees meer in ons iPhone SE 2022-dossier

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: MacRumors

 

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar