Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Nieuwe iPad mini 5 en 10-inch iPad in 2019’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad mini 4


Lees verder na de advertentie

2018 is nog niet voorbij en Apple heeft al grootse plannen voor 2019: dan komen er waarschijnlijk twee nieuwe iPads uit. Het gaat om een iPad mini en een opvolger van de 9,7-inch iPad, zo melden insiders aan Mac Otakara (via MacRumors).

iPad mini 5

iPad mini 4

Apple zou ergens in de eerste helft van 2019 een nieuwe iPad mini uitbrengen. Het gaat om de vijfde generatie van de mini. Op dit moment heeft Apple de iPad mini 4 nog in de verkoop en deze kleine iPad (7,9 inch!) is inmiddels wel aan een update toe: de huidige versie is ruim drie jaar oud en dat begin je echt te merken. iOS 12 draait er nog wel op, maar niet alle functies daarvan zijn actief. Zo is de processor, een A8 uit de iPhone 6, te zwak voor augmented reality. De mini 4 is ook de enige bij Apple verkrijgbare iPad die geen ondersteuning biedt voor de Apple Pencil. De hoogste tijd voor iets nieuws dus, want de mini 4 raden we je echt niet meer aan.

10-inch iPad 2019


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

10,5-inch iPad Pro

Maar het blijft niet bij een iPad mini. Apple ook weer met een nieuwe variant van de ‘gewone’ iPad. Die heeft nu nog een 9,7-inch scherm, maar dat wordt naar verluidt 10 inch. Het apparaat in totaal wordt niet veel groter: de randen worden namelijk iets gereduceerd, vergelijkbaar met de 10,5-inch iPad Pro uit 2017. De iPad blijft waarschijnlijk wel nog gewoon een thuisknop houden, dit in tegenstelling tot de iPad Pro met Face ID die dit najaar verschenen is.

Er is nog niks bekend over eventuele nieuwe iPad-functies. Apple heeft nog geen commentaar gegeven op de geruchten. Maar zeker als je een iPad mini wilt kopen, is het verstandig om nog even geduld te hebben.